Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Duminica 29 Martie 2020 - 9966 vizitatori azi
Cursuri de formare pentru preotii din judetul Bistrita-Nasaud.

Intrucat pregatirea continua a clerului este o componenta esentiala in misiunea Bisericii Ortodoxe, in perioada 2 - 4 noiembrie, la Centrul Misionar de Tineret "Ioan Bunea" din Singeorz-Bai, au avut loc cursuri de formare destinate preotilor din judetul Bistrita-Nasaud, intitulate "Deprinderi bune pentru viitorul tinerilor. Sa invatam sa fim invatatori!". La aceste cursuri au participat un numar de 30 de preoti, cate 10 din fiecare Protopopiat, si au avut ca scop deprinderea participantilor cu abilitati pentru organizarea activitatilor destinate tinerilor.

   Cursurile, organizate de Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi "Sfintii Martiri Nasaudeni", printr-un proiect finantat nerambursabil de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, au fost deschise joi, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, care i-a indemnat pe preoti la cat mai multa misiune in randul tinerilor. Tot in deschiderea cursurilor, a luat cuvantul si protopopul Nasaudului, parintele Ioan Dambu, care s-a aratat bucuros ca Asociatia de tineret a Protopopiatului Nasaud a initiat acest proiect, dar si inspectorul eparhial pentru tineret, parintele Tudor Mudure, care coordoneaza activitatile cu tinerii la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

   Pe durata celor trei zile, au fost prezentate si dezbatute diverse teme de interes de catre profesori si specialisti din acest domeniu, dintre care amintim: 

- Arhim.Prof.univ.dr. Teofil Tia - "Tanarul postmodern si "constructia" viitorului. Demersuri pastorale pentru o contextualizare ecleziala a proiectului de viata.";

- Pr.Lect.univ.dr. Liviu Vidican-Manci - "Catehizarea tinerilor prin intermediul mijloacelor digitale";

- Pr. Dorel Galan - "High impact presentation skills";

- Prof.dr. Alina Gambuta - "Promovarea educatiei nonformale prin programe si proiecte cu finantare.".

   Cursurile s-au desfasurat sub forma unor colocvii cu o tematica practica si formativa si au urmarit sa construiasca un dialog intre preotii si profesorii antrenati in munca cu tinerii si preotii cursanti, pe o tematica practica si de mare importanta pentru misiunea lor pastorala.

   La finalul celor trei zile de curs, fiecare preot participant a primit din partea organizatorilor o diploma de participare.

 

Pr. Paul Gavriloaie

Director al Centrului Misionar de Tineret "Ioan Bunea" Singeorz-Bai

Secretar al Protopopiatului Nasaud.

0 comentarii2373 vizualizări05 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0