Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 2914 vizitatori azi
Atelier Handmade: "Martisorul vestitorul primaverii" la parohia Ortodoxa din Dumbraveni.

Prin intermediul activitatilor educative copiii valorifica cei mai frumosi ani ai vietii, folosind timpul in mod eficient pentru a deveni oameni intelepti si competenti, buni si pasnici, harnici si darnici. Biserica noastra prin infrastructura de care dispune, ofera tinerilor spatiul necesar si posibilitatea de a-si dezvolta capacitatea de participare activa si asumata intr-un proces creator, cu o finalitate bine determinata de formare a personalitatii lor.  Parohia ortodoxa "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din localitatea Dumbraveni a constientizat nevoia responsabilizarii generatiei tinere, fapt pentru care a avut loc o activitate frumoasa. Copiii din parohia noastra s-au revazut sambata, 3 martie 2018 pentru a patra oara in cadrul atelierului handmade. In luna martisorului, tinerii din Dumbraveni s-au adunat la biserica parohiala pentru a crea simboluri ale primaverii si renasterii.

Pentru aceasta editie s-a dorit ca activitate educativ-recreativa, un atelier de martisoare. Cei care i-au indrumat in tainele acestor decoratiuni a fost Pr. Paroh Leon Dragan si doamna preoteasa. Activitatea a inceput la ora 14:00 si s-a adresat tinerilor si copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 26 de ani. Rugaciunile de la inceputul lucrului si de multumire pentru succesul lucrarilor inaltate de catre organizatori, copii si invitati deopotriva  au fost urmate de vernisajul expozitiei lucrarilor realizate de copii in cadrul atelierului de creatie. Asrfel 30 de copii au petrecut cateva ore intr-un cadru vesel distractiv si creativ. Din mainile lor dibace, au iesit tot felul de lucrusoare, care mai de care mai gingase si mai deosebite, numai bune de daruit  familiei si prietenilor.

Astfel s-au realizat martisoare din paste fainoase pictate, martisoare realizate din fondant, martisoare din lut polimeric Fimo,  martisoare 3D tip floare din hartie si carton (combinate) si din hartie creponata. De asemenea copilasii au creat martisoare fermecate invatand cum sa transforme o forma simpla de lut si fetru intr-un martisor spectaculos. I-au schimbat forma, dupa preferinta fiecarui copil, facand flori, pandantive, brose, animalute sau construind numele lor. Martisorul obtinut l-au pictat sau impodobit cu paiete stralucitoare, panglici colorate, sclipici, margele si multa, multa imaginatie. Alte tipuri de martisoare au fost realizate in tehnica string art, adica tehnica atei dar si din pompoane si plastelina. In timpul intalnirii toti copiii au fost serviti cu bunatati, drept rasplata a efortului pe care l-au depus. Pe langa lucrarea artistico-creativa s-au intonat cantece, poezii si s-au purtat discutii pe diferite teme de actualitate, incercand sa se gaseasca si raspunsuri concrete. Copiii au fost incantati de ceea ce au realizat, exprimandu-si nerabdarea cu privire la actiunile viitoare.

"Copiii sunt foarte incantati sa descopere ce lucruri minunate pot realiza cu ajutorul manutelor si a unei fasii de hartie. Martisoarele realizate de ei sunt dintre cele mai diverse, fiind realizate aproximativ  180 de martisoare, fiecare copil realizand cate 7, 8 martisoare: pornind de la modele clasice de primavara - ghiocei, floricele, buburuze, pana la animalute - pui, broscute, fluturasi, sau personaje de desene animate indragite de copii. In acelasi timp, am cautat sa imprimam un caracter duhovnicesc acestui atelier de creatie atat prin rugaciunile rostite si cantate impreuna cu copiii. Prin activitatile desfasurate s-a dorit favorizarea dezvoltarii grupului parohial de copii si tineri existent, majoritatea acestora fiind prezenti in fiecare duminica la Sfanta Liturghie. Multumim turor celor care s-au implicat in aceste activitati si au adus zambet, bucurie si nadejde in sufletele noastre."

 

 Pr. Leon Dragan.

0 comentarii4704 vizualizări04 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0