Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 26 Martie 2019 - 6218 vizitatori azi
Inaltarea Domnului si Ziua Nationala a Eroilor au fost sarbatorite in parohia Maieru.

Joi, 17 mai 2018, de sarbatoarea Inaltarii Domnului, care este si Ziua Nationala a Eroilor, au fost oficiate slujbe de pomenire ale eroilor in toate bisericile, manastirile si monumentele inchinate acestora. Anul acesta, in mod aparte, Ziua Eroilor a fost marcata in parohia Maieru din protopopiatul Nasaud prin diferite manifestari religioase si artistice, care au avut ca scop cinstirea eroilor maiereni cazuti pe campurile de lupta in cele Doua Razboaie Mondiale.

Imediat dupa savarsirea Sfintei Liturghii, la care au fost pomeniti eroii, ostasii si luptatorii romani din toate timpurile si din toate locurile, care s-au jertfit pe campurile de lupta, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei si a credintei stramosesti, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman, la Monumentul Eroilor Maiereni amplasat la intrarea in curtea Bisericii ce poarta hramul "Sfantul Arhidiacon Stefan" a fost oficata slujba Parastasului de catre preotii parohi, pr. Dan Cismas si pr. Ioan Lapuste, care l-au avut invitat pe pr. Sebastian Zahan din Campia Turzii.

La acest moment deosebit, pe langa credinciosii maiereni, au participat si elevii din ciclul primar de la Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" din localitate, care au sustinut un frumos moment artistic, dar au fost prezenti si membrii Fanfarei din Rodna.

In cadrul ceremoniei s-au depus coroane si jerbe de flori din partea primarului si viceprimarului comunei.

0 comentarii1897 vizualizări17 mai 2018




rss 2.0
rss 2.0