Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 20 Aprilie 2019 - 27714 vizitatori azi
Cerc pastoral-misionar la Piatra.

Preotii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonati de pr. Vasile Dan, s-au intalnit in Duminica a 3-a dupa Rusalii, 17 iunie 2018, in Parohia Piatra din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 17.00, in Biserica cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae", in prezenta a numerosi credinciosi, soborul celor 12 preoti slujitori, alaturi de parintele paroh Grigore Ioan Valean, au savarsit Acatistul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul.

In cuvantul rostit la finalul slujbei acatistului, pr. Grigore Fontul de la Parohia Taure a vorbit credinciosilor despre post si rolul lui in viata celor care il tin. Tot in cuvantul de invatatura, parintele a subliniat ca postul devine complet, numai daca este insotit de rugaciune, milostenie si fapte bune. Apoi, parintele paroh Grigore Ioan Valean a multumit tuturor preotilor prezenti.

Acest eveniment de bucurie duhovniceasca se incadreaza in activitatea misionara a Cercului preotesc Mocod, iar urmatoarea intalnire a preotilor din acest cerc va avea loc in Duminica a 9-a dupa Rusalii, in Parohia Poienile Zagrei.

 

 

Date istorice - Biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" din Piatra. 

            Biserica Parohiei Piatra cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae" a fost construita intre anii 1888-1890. Din anul 1975, filia Piatra devine parohie de sine statatoare. In anul 1991, biserica a fost tencuita in terasit, pentru ca intre anii 1995-1997, prin contributia credinciosilor si sub indrumarea pr. paroh Mititean Dorel, biserica sa fie pictata in tehnica tempera, si apoi resfintita de catre Preasfintitul Irineu Bistriteanul in anul 1998.

            La 8 ianuarie 2012 Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a savarsit Sfanta Liturghie in parohia Piatra, dupa care a oficiat slujba de binecuvantare a casei parohiale, renovata de catre pr. Clapa Ioan. In anul 2017, in timpul pastoririi actualului paroh, pr. Grigore Ioan Valean, s-au efectuat lucrari de consolidare si inlocuire a pardoselii bisericii.

 

 

0 comentarii2044 vizualizări18 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0