Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 25 Septembrie 2020 - 1552 vizitatori azi
"PREDICILE DE PESTE AN" DE LUCRETIA MITITEAN, PREZENTATE LA BISERICA DIN SEATTLE.

Dupa seara literara dedicata Tarii Nasaudului  organizata in orasul Redmond  din statul Washington, am participat duminica 17 iunie 2018 la Sf.Liturghie oficiata de preotul Ioan Catana, originar din judetul Mures-Romania, la catedrala ortodoxa romana din Seattle, o bijuterie a  ortodoxismului pe teren american, inaltata  in numai 5 ani prin contributia enoriasilor romani din aceasta zona, oameni cu suflet nobil care raspund cu multa placere la rugamintea pastorului lor, care slujeste aici de 20 de ani, timp in care a reusit sa uneasca credinciosii si sa-i atraga spre pastrarea traditiilor crestine strabune.

      In acest cadru Lucreta  Mititean a prezentat  si a donat bisericii recenta sa carte - Predici rostite in duminicile de peste an, aparuta la Editura Ecou Transilvan din Cluj, in care autoarea a reusit sa adune intr-un singur buchet toate predicile, in numar de 56, rostite in duminicile de peste an, ca intr-o sfera care se invarte in jurul aceluiasi nucleu - Cuvantul iar  Cuvintul este Dumnezeu. Cartea aparuta cu sprijinul Consiliului Judetean  cuprinde invataturile  religiei ortodoxe intr-o crestomatie a spiritului, deoarece fiecare sfant are o mana intinsa spre credinciosi cu idei ce produc stari de incantare, adica o stare  de liniste de care fiecare are nevoie mai ales in aceasta lume  atat de agitata in care informatiile de tot felul ne asalteaza si ne invadiaza vietile zilnice. 

    La Sf.Biserica au fost prezenti o multime de enoriasi, printre care si multi copii, ce vin de la mare distanta spre a se cumineca, convinsi ca la biserica au multe de  cules  din invataturile biblice, limita bunului simt   si ale  moralei crestine, iar Sf Evanghelie de azi  ne arata  grija  ce o poarta Dumnezeu fata de oameni si fata de intreaga natura. Dar asta nu inseamna ca grija Sa incurajeaza  lenea  si trandavia.

   Preotul paroh, aduce sincere felicitari autoarei, aratand ca aceasta carte prezinta atatea invataturi pe care crestinul trebuie sa le ia ca atare, deoarece sunt despre iubirea ca atribut divin si despre iertare. Razbunarea cea mai cruda - spune B.P.Hasdeu-/Este cand dusmanul tau/E silit sa recunoasca/Ca esti bun si dansu-i rau . 

 

  Ioan Mititean

 

 

0 comentarii3619 vizualizări19 iunie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0