Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 03 August 2020 - 13654 vizitatori azi
Cerc preotesc in Parohia Lesu II.

Preotii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mica, coordonati de pr. Iuliu Brici, s-au intalnit in Duminica a 4-a dupa Rusalii in Parohia Lesu II din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 16.00, in Biserica cu hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul", in prezenta a numerosi credinciosi, soborul celor 14 preoti slujitori, alaturi de parintele paroh Ioan Mihaila, au savarsit Taina Sfantului Maslu.

In cuvantul de invatatura rostit la finalul slujbei, pr. Grigore Toader de la Parohia Feldru I a vorbit credinciosilor despre pacat si a evidentiat ca acesta presupune ruperea legaturii de iubire cu Dumnezeu si cu semenii. Parintele a subliniat, in acelasi timp, importanta pocaintei in iconomia mantuirii, plecand de la mesajul Sfantului Ioan Botezatorul "Pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia cerurilor" (Mt. 3,2).

Seara duhovniceasca de la Lesu continua activitatea misionara a Cercului preotesc Ilva Mica si se inscrie in seria de manifestari religioase prilejuite de hramul bisericii, praznuit astazi de sarbatoarea Nasterii Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul.

 

 

Date istorice - Biserica "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul" din Parohia Lesu II

Lucrarile la Biserica cu hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul" din Lesu au debutat in anul 1994, sub indrumarea preotului Mircea Suciu. La cererea acestuia, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului a dispus numirea preotului Ioan Mugurel Urian la data de 15 octombrie 1997 in Parohia Lesu II, nou infiintata. In timpul pastoririi lui, au continuat lucrarile de finisaj exterior si interior, urmate de pictura interioara, executata in tehnica tempera de pictorii Emilian Nicula din Cluj si Horea Indolean din Gherla.

La data de 1 ianuarie 1999, s-a savarsit pentru prima data Sfanta Liturghie in biserica noua. Acesta este momentul in care are loc separarea administrativa a celor doua parohii ortodoxe din Lesu.

La finalul lucrarilor, in data de 25 iunie 2000, biserica a fost sfintita de catre P.S. Irineu Pop Bistriteanul.

 

0 comentarii3003 vizualizări25 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0