Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 16418 vizitatori azi
Cerc pastoral-misionar la Poienile Zagrei.

Preotii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonati de pr. Vasile Dan, s-au intalnit in Duminica a 9-a dupa Rusalii in Parohia Poienile Zagrei din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 17.00, in Biserica cu hramul "Sfanta Cuvioasa Parascheva", soborul celor 10 preoti slujitori, alaturi de parintele paroh Ovidiu-Teodor Oltean, au savarsit Taina Sfantului Maslu.

In cuvantul rostit la finalul slujbei, pr. Vasile Dan de la Parohia Mocod a vorbit credinciosilor despre bucuria crestina ca stare naturala a omului credincios si a argumentat scripturistic si patristic prezentarea sa. Parintele a mai subliniat ca starea de bucurie duhovniceasca este o rugaciune continua a crestinului, la care ne indeamna Sfantul Apostol Pavel cand zice: "Bucurati-va pururea. Rugati-va neincetat" (I Tes. 5, 16-17). La final, parintele paroh Ovidiu Oltean a multumit preotilor prezenti, iar credinciosii prezenti au fost miruiti.

Seara duhovniceasca de la Poienile Zagrei continua activitatea misionara a Cercului preotesc Mocod, iar urmatoarea intalnire a preotilor din acest cerc va avea loc in Duminica a 12-a dupa Rusalii in Parohia Alunis.

 

Date istorice

Biserica Parohiei Poienile Zagrei cu hramul "Sfanta Cuvioasa Parascheva", care dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a fost sfintita la data de 12 iulie 1908. Catapeteasma altarului a fost  impodobita cu icoane lucrate la Viena, pe cheltuiala credinciosilor parohiei. In anul 1966 biserica a fost pictata in tehnica tempera, iar apoi de-a lungul anilor s-au desfasurat mai multe lucrari de intretinere si infrumusetare a sfantului locas.

In data de 3 octombrie 1982 biserica a fost  resfintita de Episcopul - vicar Justian Chira Maramuresanul al Episcopiei Vadului, Feleacului si Clujului. In cursul anului 2010 s-au executat lucrari de renovare si restaurare exterioara a bisericii, pentru ca in anii urmatori sa fie infrumusetat si Sfantul Altar. In prezent, biserica este supusa lucrarilor de pictare in tehnica fresca, asa cum ne-a informat parintele paroh Ovidiu-Teodor Oltean.

 

0 comentarii2842 vizualizări30 iulie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0