Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 11 August 2020 - 40996 vizitatori azi
IPS Andrei: "Sa ne rugam Maicii Domnului sa intareasca, in lume, credinta".

Peste 20.000 de pelerini din toata tara au participat miercuri dimineata la Sfanta Liturghie, oficiata de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului la Manastirea Nicula, judetul Cluj, pe altarul de vara al asezamantului monahal de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, impreuna cu Inaltpreasfintitul Parinte Nicolae, Mitropolit de Hama, si Preasfintitul Parinte Qais, Episcop de Erzurum, inconjurati de un sobor impresionant de preoti si diaconi.

Cuvantul de invatatura a fost rostit de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, care i-a indemnat pe cei prezenti sa se roage Maicii Domnului ca sa intareasca in lume, credinta. "Ne oprim la un singur gand din troparul zilei: Maica Domnului este Maica Vietii pentru ca a nascut pe Cel ce este Viata. Asa ca, Maicii Domnului trebuie sa ne rugam si ei sa ii cantam sa ne asculte de-a pururi marea rugaminte…", a spus Inaltpreasfintitul Parinte Andrei.

Mitropolitul Clujului a aratat ca solutia pentru a invinge raul si problemele din toata lumea este pocainta.

"Pacatele noastre nu ne afecteaza doar pe noi, ci si pe cei din familia noastra, din lumea noastra. Asa ca, pacatele, lipsa noastra de cugetare, aduce si dezechilibrul ecologic pe care il vedeti in jur. Vedeti si necazurile din toata lumea. Care este solutia? Solutia este indreptarea noastra, pocainta noastra. Oamenii nici nu inteleg cat de mare este aceasta taina a pocaintei. Pocainta este "intoarcerea cu lacrimi….." si presupune o buna spovedanie. Indreptandu-ne pe noi insine, vom influenta intreaga lume. Toate certurile, toate necazurile se datoreaza faptului ca nu ne punem serios problema crestinatatii, a credintei", a aratat Inaltpreasfintia Sa.

Ierarhul le-a multumit pelerinilor pentru ca an de an cerceteaza Manastirea Nicula si a amintit ca, inca din adolescenta venea la manastire si canta pricesne inchinate Maicii Domnului. "Noi am venit aici cu necazurile, problemele si cu bucuriile noastre si i le-am spus Maicii Domnului. Plecand de la acest pelerinaj important, care este un eveniment pentru intreaga tara, ar trebui sa-i putem spune Maicii Domnului: Maica tu ne-ai ajutat / De-am facut ce ni s-a dat... Imi aduc aminte cu nostalgie, adolescent fiind, veneam la manastire si ii cantam Maicii Domnului sa dea pace in tara si intre popoare si bunatate oamenilor".

Aproximativ 30.000 de credinciosi au participat in zilele de marti si miercuri la pelerinajul de la Nicula, cand in cursul noptii a fost scoasa din biserica Icoana Maicii Domnului.

 

 

Autor Grigore Samboan

- Absolvent al studiilor de Teologie si Jurnalism. Redactor-sef la Radio Renasterea.

 

https://radiorenasterea.ro/mitropolitul-clujului-sa-ne-rugam-maicii-domnului-sa-intareasca-in-lume-credinta/

0 comentarii2702 vizualizări15 august 2018
rss 2.0
rss 2.0