Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 11 August 2020 - 40608 vizitatori azi
Prin asa numitele "idei progresiste" se revine la aceleasi "sofisme ieftine" ateiste pentru construirea unui alt "om nou".

Alianta Evanghelica din Romania formata din Cultul Crestin Baptist — Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, Biserica Crestina dupa Evanghelie din Romania — Uniunea Bisericilor Crestine dupa Evanghelie din Romania si Cultul Crestin Penticostal —Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania, a luat act de hartuirea la care este supus de catre ONG-uri purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, domnul Vasile Banescu, prin reclamarea la CNCD. Din ceea ce a fost prezentat de mass-media, intelegem ca afirmatiile domnului Vasile Banescu nu au fost in niciun fel discriminatorii. Activitatea si  conduita profesionala a domnului Vasile Banescu, in calitate de purtator de cuvant, nu pot fi catalogate in niciun fel drept discriminatorii. Aceasta reclamatie facuta in mod tendentios de catre o persoana ce invoca o presupusa discriminare, ne aminteste inca o data ca, de fapt, tinta nu este domnul Vasile Banescu, ci Biserica si credinta crestina. Este evidenta manifestarea nedreapta, abuziva si plina de ura a acestor organizatii si lupta lor impotriva crestinismului. Traim intr-o tara cu puternice radacini crestine si ne cutremuram ca astazi, intr-o tara democratica si europeana, libertatea de credinta si de constiinta este amenintata si vatamata prin acuzatii nedrepte. Suntem consternati sa observam ca aceste catalogari injositoare, hartuirea in reclamatii, chemarile in judecata de catre militantii ateismului si anticrestinismului sunt acceptate cu asa de mare usurinta.

Suntem la 100 de ani de la Marea Unire, dar este evident ca, pentru unii, tinta nu este nici recunoasterea rolului credintei crestine, nici intarirea ei si nici promovarea valorilor prin care a fost construit, consolidat si unit poporul roman indiferent de etnie, religie, varsta, sex sau clasa sociala. Oare acesta este proiectul de tara pentru a sarbatori Centenarul Unirii?

In situatia data, ne exprimam dezacordul si ingrijorarea fata de aceste amenintari cu privire la libertatea de exprimare, la libertatea de credinta si la libertatea de constiinta. Ateismul in Romania a produs ura, saracie, nedreptate si violenta. Zeci de mii de romani de toate confesiunile au fost condamnati pe nedrept la ani grei de inchisoare pentru credinta lor. Constatam cu surprindere ca prin asa numitele "idei progresiste" se revine la aceleasi "sofisme ieftine" ateiste pentru construirea unui alt "om nou". Noi am vazut si am trait "binele ateist" si stim ce pret de sange am platit pentru libertate. (n.r.- in perioada stalinista) Romanii si-au castigat libertatea pe genunchi sub gloante. Nu dorim ca la Centenarul Marii Uniri, Romania sa se intoarca la ideologia atee si la hartuirea oamenilor credinciosi. Biserica este mandatata de Mantuitorul si are datoria de a-si face auzita vocea in societate si nimeni nu e indreptatit sa limiteze libertatea de exprimare a bisericii.   ?

 Ne rugam ca Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si romanii indiferent de etnie, religie, nationalitate sau clasa sociala!

 

Presedinte Viorel Iuga                                                                                    

            Secretar Virgil Achihai

 

 .

 

Catalin Vasile

 

0 comentarii2457 vizualizări20 august 2018
rss 2.0
rss 2.0