Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 28 Martie 2020 - 7010 vizitatori azi
Cercul pastoral-misionar la Floresti.

Preotii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonati de pr. Vasile Dan, s-au intalnit in Duminica a 18-a dupa Rusalii in Parohia Floresti din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 17.00, in Biserica cu hramul "Sfanta Treime", in prezenta a numerosi credinciosi, soborul celor 11 preoti slujitori, alaturi de parintele paroh Ioan Creta, au savarsit slujba Vecerniei. In cuvantul rostit la final, pr. Maftei Muresan de la Parohia Chiuza a vorbit celor prezenti despre chemarea lui Dumnezeu si ascultarea omului. Parintele a aratat modul concret in care de-a lungul timpului proorocii, profetii si apostolii au ascultat de cuvantul lui Dumnezeu si i-a indemnat pe credinciosi sa raspunda chemarii pe care Dumnezeu o adreseaza fiecaruia: "Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi" (Mt. 11, 28). In incheiere, parintele paroh Creta Ioan a multumit tuturor preotilor prezenti, iar credinciosii au fost miruiti.

Seara duhovniceasca de la Floresti continua activitatea misionara a Cercului preotesc Mocod, aceasta fiind cea de a sasea intalnire din acest an prin care Hristos este marturisit in parohiile acestui cerc pastoral. Urmatoarea intalnire a preotilor din acest cerc va avea loc in Duminica a 21-a dupa Rusalii, in Parohia Mogoseni.

 

Date istorice - Biserica Parohiei Floresti

 Biserica parohiala cu hramul "Sfanta Treime" a Parohiei Floresti dateaza din anul 1866, fiind construita din piatra in forma de nava cu un singur turn. Sfintirea bisericii s-a facut  la data de 5 mai 1869.

In data de 27 octombrie 1974 in urma unor lucrari de restaurare, biserica a fost resfintita de I.P.S. Teofil Herineanu. Intre anii 1989-1991 lacasul de cult a fost infrumusetat cu pictura interioara si a fost inlocuit iconostasul vechi cu unul nou, sculptat din lemn.

 In perioada 2010-2015, prin grija actualului preot paroh Ioan Creta, biserica a fost supusa unor ample lucrari de renovare in exteriorul si interiorul ei, a fost inlocuit intregul mobilier si s-a refacut pictura in partile avariate. La data de 14 iunie 2015, Biserica Parohiei Floresti a fost resfintita de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

 

0 comentarii1918 vizualizări24 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0