Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 18 Iunie 2019 - 4828 vizitatori azi
Conferinta de toamna in Protopopiatul Nasaud.

Preotii din Protopopiatul Ortodox Nasaud, in frunte cu parintele protopop Ioan Dambu, au participat joi, 11 octombrie 2018, la Conferinta preoteasca de toamna prezidata de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Ierarhul nostru a fost insotit de la Centrul Eparhial de catre vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, pr. Iustin Tira, de consilierul pe probleme de misiune si protocol, arhid. Claudiu Grama si de pr. lect. univ. dr. Razvan Persa de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca. La aceasta intalnire au mai luat parte protopopul de Bistrita, pr. Alexandru Vidican, si protopopul de Beclean, pr. Doru Zinveliu.

Evenimentul a debutat la ora 10.00 cu savarsirea slujbei de Te-Deum savarsita in Biserica Parohiei Nasaud I cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae". La finalul momentului de rugaciune, Mitropolitul Clujului a adresat celor prezenti, preoti si credinciosi, un scurt cuvant prin care a punctat scopul intalnirii prilejuita de proclamarea anului 2018 ca An omagial al unitatii de credinta si de neam si An comemorativ al fauritorilor Marii Uniri din 1918, in Patriarhia Romana. De asemenea, la implinirea a 30 de ani de slujire ca protopop al Tarii Nasaudului, Inaltpreasfintia Sa a oferit parintelui protopop Ioan Dambu Ordinul "Mihai Voda", instituit recent de Arhiepiscopia noastra cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Conferinta propriu-zisa, desfasurata in sala de sedinte a Protopopiatului Nasaud, a fost deschisa de cuvantul de bun venit al parintelui protopop Ioan Dambu, care a exprimat bucuria reintalnirii cu Inaltpreasfintia Sa. In cele ce au urmat, Inaltpreasfintitul Andrei a subliniat contributia majora pe care Biserica Ortodoxa Romana a avut-o la promovarea constiintei unitatii spirituale a neamului romanesc si a evocat marea personalitate a Patriarhului Miron Cristea

In continuare, pr. lect. univ. dr. Razvan Persa a conferentiat pe tema "Unitatea de credinta si de neam" si a evidentiat rolul pe care Biserica il are astazi in fata societatii moderne. In cursul prelegerii sale, conferentiarul a punctat cateva repere privind strategia misionara a Bisericii in epoca contemporana. Dupa prezentarea temei, au urmat dezbateri pe marginea ei, insotite de luari de cuvant din partea preotilor.

In incheiere, pr. Iustin Tira a adus la cunostinta preotilor nasaudeni informatii de ordin administrativ. 

 

Pr. Cornel Coprean.

 

0 comentarii1379 vizualizări12 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0