Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 19 Iulie 2019 - 21102 vizitatori azi
Cerc pastoral-misionar in Parohia Parva.

Preotii din Cercul pastoral-misionar Ilva Mica, coordonati de pr. Iuliu Brici, s-au intalnit in Duminica a 22-a dupa Rusalii in Parohia Parva din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 16.00, in Biserica noua cu hramul "Nasterea Maicii Domnului", in prezenta a numerosi credinciosi, soborul celor 12 preoti slujitori, alaturi de parintele paroh Florin Marius Nalat, au savarsit Taina Sfantului Maslu.

In cuvantul rostit la finalul slujbei, pr. Stefanita Potra de la Parohia Ilva Mica I a vorbit credinciosilor "Despre viata viitoare", plecand de la ultimele doua articole ale Simbolului de Credinta Niceo-Constantinopolitan, "Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie". Parintele a mai subliniat ca viata viitoare este expresia nemuririi daruite de Dumnezeu sufletului prin suflarea de viata. In incheiere, parintele paroh Florin Marius Nalat a multumit tuturor preotilor prezenti, iar credinciosii au fost miruiti.

Aceasta seara duhovniceasca din Parohia Parva se incadreaza in activitatea misionara a Cercului preotesc Ilva Mica, prin care Mantuitorul Iisus Hristos este marturisit in parohiile arondate cercului.

 

Date privitoare la istoricul Parohiei Parva

Biserica Parohiei Parva cu hramul "Buna-Vestire" a fost construita din lemn intre anii 1960-1963 si a fost sfintita la 15 septembrie 1963 de catre vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu si Episcopul - vicar Iustinian Chira Maramuresanul. Intre anii 1989-1993, biserica a fost pictata in tehnica tempera de catre pictorul Dumitru Pascari in timpul pastoririi pr. Gavrus Remus si resfintita in 1993 de catre Preasfintitul Irineu Pop Bistriteanul.

Intrucat biserica din lemn s-a subrezit, credinciosii au hotarat sa dureze o alta din caramida pe fundatie de beton, a carei piatra de temelie a fost asezata prin rugaciunile Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, la 29 iunie 2011, si care poarta hramul "Nasterea Maicii Domnului". In 29 iunie 2018, la sapte ani dupa punerea pietrei de temelie, Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, a binecuvantat lucrarile realizate la noua biserica parohiala din Parva. In prezent, slujbele sunt oficiate in noul locas de cult construit in stil bizantin, care este pregatit pentru pictare.

Inainte de a incepe construirea noii biserici, in Parohia Parva s-a ridicat si o noua casa parohiala, prin purtarea de grija a preotului paroh Florin Marius Nalat si cu eforturile credinciosilor din parohie.

 

Pr. Cornel Coprean

0 comentarii2023 vizualizări05 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0