Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Sfantul Apostol Andrei, sarbatorit la Catedrala Mitropolitana.

Sambata, 30 noiembrie 2019, la sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat, Ocrotitorul Romaniei, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Pimen, Episcop de Dubno, Vicar al Eparhiei de Rovno (Patriarhia Moscovei), a oficiat Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, in sobor de preoti si diaconi. Din sobor au facut parte preoti de la Centrul Eparhial, protopopi, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, de la Seminarul Teologic Ortodox din municipiu si slujitori ai catedralei mitropolitane.

Lacasul de cult a fost neincapator, mii de clujeni au participat la slujba, alaturi de oficialitati militare si civile, dar si de reprezentanti ai mai multor institutii de cultura, veniti sa-l felicite pe Parintele Mitropolit Andrei, cu ocazia onomasticii.

Dupa citirea pericopei evanghelice, preacucernicul parinte conf. univ. dr. Ioan Bizau, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, a rostit un cuvant de invatatura, in cadrul caruia a evidentiat faptul ca Sfantul Apostol Andrei a deschis calea misionarilor crestini in Scythia Minor (Dobrogea).

 Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de Corul de camera "Psalmodia Transylvanica" al Facultatii de Teologie Ortodoxa, dirijat de parintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul institutiei de invatamant teologic.

La finalul Sfintei Liturghii, Parintele Mitropolit Andrei a multumit tuturor pentru prezenta si le-a vorbit despre faptul ca, printre multele calitati, Sfantul Apostol Andrei a fost misionarul lui Hristos, cel care i-a crestinat pe stramosii nostri.

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, si-a celebrat in aceasta zi si patronul spiritual, pe Sfantul Apostol Andrei. Astfel, la finalul slujbei din Catedrala Mitropolitana, preotii si credinciosii clujeni, dar si reprezentantii mai multor institutii, l-au felicitat cu ocazia onomasticii si i-au urat multa sanatate si spor in misiunea pe care o desfasoara.

Printe oaspeti s-a aflat si un grup de pelerini din Ucraina, condus de Preasfintitul Parinte Pimen, Episcop de Dubno, Vicar al Eparhiei de Rovno. Ierarhul ucrainean a adresat un cuvant duhovnicesc si l-a felicitat pe Mitropolitul Andrei, oferindu-i doua icoane realizate din chihlimbar.

De asemenea, preacuviosul protosinghel Simeon Pintea, eclesiarhul catedralei, i-a transmis chiriarhului urarile din partea clerului si a credinciosilor incredintati spre pastorire si i-a daruit un set de Sfinte Vase, precum si un aranjament floral.

 Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a fost ales in anul 2011 de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ca Mitropolit al Clujului si a fost instalat de Patriarhul Daniel, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, la 25 martie 2011.

 

de 

 

https://radiorenasterea.ro/sfantul-apostol-andrei-sarbatorit-la-catedrala-mitropolitana-din-cluj-napoca/

0 comentarii3507 vizualizări30 noiembrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0