Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Luna iunie, luna a identitatii crestine!

"Iunie - Luna identitatii crestine" este titlul unei initiative legislative cetatenesti care isi propune promovarea unui proiect de lege conform caruia luna iunie a fiecarui an sa fie desemnata "luna a identitatii crestine", anunta reprezentantii initiativei.  

 "Luna identitatii crestine" are ca obiectiv recunoasterea rolului fundamental al crestinismului in istoria si identitatea locuitorilor Romaniei vreme de veacuri, se arata in textul proiectului de lege.

Conform acestuia, in luna iunie cetatenii Romaniei vor putea organiza manifestari care au ca obiectiv afirmarea, recunoasterea si aprecierea contributiei crestinismului la civilizatia si cultura Romaniei, iar autoritatile publice centrale si locale vor putea contribui cu sprijin logistic, administrativ si/sau financiar, potrivit atributiilor si competentelor legale, pentru sustinerea acestor manifestari.

 Proiectul legislativ a fost initiat de un grup de cetateni romani, crestini de diverse confesiuni, care s-au constituit, in conditiile legii nr. 189/1999, intr-un Comitet national de initiativa. Demersul a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 444/23.05.2023. In conformitate cu legea nr. 189/1999, proiectul se afla in acest moment in faza de colectare de semnaturi de sustinere. Pentru a fi acceptat de Parlament, unde ar urma sa fie supus votului de adoptare, este necesar sprijinul a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot din tara.

 "Credinta crestina a reprezentat un filon al romanitatii de-a lungul istoriei, iar evidentierea acestui fapt onoreaza memoria inaintasilor poporului roman, pe de o parte, iar pe de alta, pastreaza si transmite generatiilor viitoare aceeasi identitate, care s-a dovedit a fi determinanta pentru supravietuirea natiunii romane", apreciaza Adrian Iov, presedintele Comitetului de initiativa cetateneasca. "Crestinismul este mostenirea spirituala, valorica si morala a cetatenilor Romaniei, indiferent de confesiune religioasa ori apartenenta etnica. Afirmarea acesteia devine cu atat mai importanta in contextul schimbarilor continue care marcheaza societatea contemporana. Din aceste motive, noi supunem dezbaterii si aprobarii Parlamentului Romaniei o propunere legislativa care are drept obiect stabilirea lunii iunie drept luna a identitatii crestine."

 

 

Informatii suplimentare pot fi gasite pe website-ul oficial al initiativei cetatenesti, www.identitate-crestina.ro.

 

0 comentarii7266 vizualizări19 iunie 2023
rss 2.0
rss 2.0