Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Duminica 12 Iulie 2020 - 6222 vizitatori azi
INTALNIREA EPARHIALA A TINERETULUI, EDITIA A IX-A.

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica de Cluj-Gherla prin Departamentul pentru Tineret si Asociatia Tineretului Roman Unit - ASTRU Cluj organizeaza, in data de 29 septembrie 2012, la Nasaud in Parohia "Inaltarea Domnului", cea de-a IX-a editie a Intalnirii Eparhiale a Tineretului. Motto-ul acestei editii, "Mergeti si faceti ucenici toate popoarele" (cf. Mt. 28,19) este si motto-ul Intalnirii Mondiale a Tinerilor care se va desfasura in 2013, la Rio de Janeiro, in Brazilia.

Programul intalnirii va debuta cu Sfanta Liturghie arhiereasca celebrata de Preasfintitul Parinte Florentin Crihalmeanu, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, incepand cu ora 12. Participantii vor servi pranzul din pachetele proprii, iar la 14.15 vor lua parte la cateheza sustinuta de Pr. Marius Talos din Ordinul "Societatea lui Isus" (Iezuit).

Noutatea intalnirii din acest an o reprezinta atelierele - locul in care oricine poate invata pe oricine orice. Vrem sa incurajam in tineri dorinta de a invata de la altii si de a invata pe altii. Atelierele, care vor incepe la ora 15, sunt sustinute de tineri profesionisti din cadrul ASTRU Cluj, pe urmatoarele teme: "Cum ne reglam emotiile in relatiile cu ceilalti?" - Raluca Szekely; "De ce un parinte spiritual?" - Pr. Radu Talpalariu; "Descopera liderul din tine!" - Crina Horvat; "Doamne ce vrei ca eu sa fac?  Despre vocatie" -  Sr. Gabriela, SJA; "E dreptul meu! Tinerii si drepturile omului" - Alexandrina Kiss; "E timpul sa fim voluntari! Faptele nobile nu sunt pe bani" - Alina Calin; "Fotografia - un limbaj de comunicare" -  Camelia Avram; "Idei de reCreatie" - Mihaela Simionas si Oana Talos; "Internetul (ne)sigur!" - Calin Grosan; "In lumea copiilor - Jocul"  - Mirabela Pall; "Incearca. Sa nu incerci. Tinerii si drogurile" - Helga Stoica; "La o discutie cu noi insine. Brand personal si autopromovarea" - Natalia Ermicioi; "Mindfulness - A trece prin viata traind clipa cu ochii deschisi. Constientizare pe fond de acceptare" - Gabriela Fechete; "Mobilizare de resurse pentru activitati parohiale" - Codruta Fernea; "Tehnici de animatie" - Paul Sopon; "Tehnici de comunicare" - Mihai Floran si "Un stil de viata sanatos" - Mihaela Sopon.

Activitatile vor fi realizate in cadrul Zilei Educatiei Nonformale, un eveniment organizat la nivel national, la Colegiul National "George Cosbuc" Nasaud si sunt deschise tinerilor care participa la eveniment precum si la toti tinerii din Nasaud care doresc sa se alature.

Tinerii participanti pot consulta temele atelierelor pe site-ul ASTRU Cluj si isi pot alege atelierul la care doresc sa participe. Programul continua cu concluziile si tombola care vor avea loc la ora 17 si se va incheia la ora 17.30 cand Crucea Eparhiala a Tineretului va fi transmisa protopopiatului in care anul urmator se va organiza Intalnirea Eparhiala a Tineretului.

Experienta organizarii acestui eveniment arata ca aceasta intalnire este importanta pentru tinerii din Eparhia de Cluj-Gherla, oferind tinerilor oportunitatea de a se intalni, de a se cunoaste, de a participa la activitati de formare umana si spirituala, de a-si manifesta entuziasmul prin momentele culturale si artistice, avandu-l in centru pe Isus Cristos, singurul care poate sa ofere raspunsuri profunde intrebarilor tinerilor. Sfantul Parinte scoate foarte bine in evidenta acest aspect: "Va cer, dragi prieteni, sa iubiti Biserica, pe ea care v-a nascut la credinta, care v-a ajutat sa-l cunoasteti mai bine pe Cristos, care v-a facut sa descoperiti frumusetea iubirii sale. Pentru cresterea prieteniei voastre cu Cristos este fundamental a recunoaste importanta inserarii voastre fericite in parohii, comunitati si miscari, precum si participarea la Euharistie in fiecare duminica, apropierea frecventa de sacramentul reconcilierii si cultivarea rugaciunii si meditarii Cuvantului lui Dumnezeu". (Omilia Sfantului Parinte Benedict al XVI-lea la Liturghia de incheiere de la Ziua Mondiala a Tineretului, Madrid 2011).

 

Mihai Soran, ASTRU Cluj

Viorica Sabo, redactor DIRMM

 

Informatii aditionale:

 ASTRU Cluj este asociatia tinerilor din Eparhia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Cluj-Gherla. Misiunea ASTRU este sa promoveze apostolatul laic al Bisericii Catolice in randul tinerilor si copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla.

 Pentru mai multe detalii referitoare la acest curs, va rugam sa contactati ASTRU Cluj la adresa de email cluj@astru.ro sau telefon 0758.677259. Persoana de contact Codruta Fernea.

0 comentarii2366 vizualizări27 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0