Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Duminica 12 Iulie 2020 - 7242 vizitatori azi
Misiunea ortodoxa astazi. Mijloace pentru dinamizarea activitatii pastoral-misionare.(40 de poze)

Astazi la Protopopiatul Ortodox Bistrita a avut loc Conferinta de toamna, care a inceput de la ora 10.00 cu un Te-deum desfasurat in biserica de la Protopopiat in prezenta Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Dupa rugaciune preotii au mers in sala de sedinte a Protopopiatului unde Inaltpresfintitul Andrei a binecuvantat Conferint preoteasca.

            Tema acestei conferinte de toamna a fost:" Misiunea ortodoxa astazi. Mijloace pentru dinamizarea activitatii pastoral-misionare"   

             Parintii Aspru Laurentiu de la parohia Galatii Bistritei, Pugna Gabriel de la parohia Susenii Bargaului si Moldovan Vasile-Sorinel de la Asezamantul religios "Sf.Vasile cel Mare"Bistrita au evidentiat rolul predicii la Sfintele Taine si alte ierurgii,catehizarea adultilor, programele cu tinerii si acordarea de asistenta religioasa celor suferinzi.

            Dupa incheierea Conferintei Inaltpreasfintitul Andrei va sfinti Casa Parohiala din Parohia Crainimat,unde preot paroh este Pintea Ioan, motiv pentru care Inaltpreasfintitul doreste eliminarea statutului de preot navetist.

Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a fost insotit de Pr.Tira Iustin vicar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

.

Foto - Marius Chiuzan.

.

0 comentarii4536 vizualizări02 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0