Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 15 August 2020 - 27730 vizitatori azi
Prigoana impotriva crestinilor din Egipt: 49 de biserici arse!

Zilele acestea mediile de comunicatii centrale din Romania surprind represiunea armatei egiptene asupra militantilor musulmani "civili". Nu stim daca din rea vointa, dezinteres sau lipsa de informare nu este mentionat genocidul "civililor" musulmani din Fratia Musulmana impotriva bisericilor crestine (ortodoxe, catolice si protestante) din Egipt.

Daca persoane cu rea credinta ar incendia o singura moschee din lume, cu siguranta mii de fanatici islamisti ar decapita civili nevinovati pe strada (cazurile din Turcia, Anglia si Franta), dar cum este vorba de biserici crestine, iar la noi in Romania multa lume considera ca sunt prea multe, de ce oare sa ne pese de bisericile crestinilor din Egipt?
In ultimele zile in Egipt, in special in mediul rural 49 DE BISERICI AU FOST ARSE. Multi musulmani ramasi inca in mentalitatea cruciadelor si lipsiti de minimul de intelegere al pacii pe care Coranul il propovaduieste, considera crestinii copti din Egipt responsabili de inlaturarea fortelor islamiste si islamizatoare de la putere.
Ca sa intelegem mai bine situatia acestei mentalitati netrecute inca prin toleranta iluminismului am discutat cu crestini ortodocsi din Constantinopol (Istanbul) care afirma despre prozelitismul islamist ca este extrem de violent fizic si psihic, care inrobeste conditia umana  femeii reducandu-o la nivelul de "animal util la casa omului" (cei care au fost in Spania au vazut cu siguranta situatia femeilor marocane lasate analfabete, imbracate pe strada in saci, cu fata acoperita si izolate social si laboral de orice oportunitate) sau lipsa de toleranta pentru multe manifestari gastronomice (carnea de porc interzisa, berea, inclusiv berea fara alcool) ca sa nu mai zicem excluderea libertatii de gandire si constiinta din exprimarea individuala, civica sau politica. Oare spre aceasta perspectiva trebuie sa se indrepte Egiptul?
Pentru crestinii din tarile islamiste Biserica e mai mult decat un simplu locas, hulit si dispretuit de multi romani care socant se declara pe deasupra "ortodocsi", in schimb pentru acestia este simbolul social al identitatii crestine, locul de intalnire si formare a comunitatii crestine si pilda continuitatii milenare a predicii Sfintilor Apostoli.
Daca pana acum raidurile huligane islamiste au vizat bisericile, episcopii si preotii egipteni se asteapta ca in cele din urma represaliile sa vizeze inclusiv viata crestinilor din Egipt. Oare chiar si la martirii crestini de astazi vom ramane la fel de indiferenti?
Prof. Florin I. Bojor.
0 comentarii4284 vizualizări18 august 2013
rss 2.0
rss 2.0