Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 27 Iulie 2021 - 14587
DECLARATIA DE LA BISTRITA.

Noi, Inaltii prelati ai bisericilor istorice din Transilvania, Semnatarii acestei Declaratii, bazandu-ne pe valorile fundamentale ale crestinismului, pe dragostea fata de Dumnezeu si respectul fata de aproapele nostru, reafirmam dorinta noastra de a dezvolta relatii corecte si principiale intre bisericile noastre istorice.

Sustinem dreptul la o exprimare libera bazata pe bunacredinta credinciosilor si militam pentru protejarea integritatii si a caracterului nostru multicultural, multietnic si multiconfesional.    

Ne exprimam convingerea ca un dialog ecumenic autentic, interconfesional, bazat pe respect si toleranta, poate conduce la o abordare corecta si justa a vietii religioase, in folosul comunitatilor noastre.

Intr-o lume complexa si mereu in schimbare dragostea fata de Dumnezeu si respectul fata de aproapele nostru, zidit dupa chipul lui Dumnezeu, trebuie sa ramana elemente esentiale ale unirii oamenilor in numele lui Hristos.

Sa respectam cultura si religia aproapelui nostru, sa il iubim ca pe noi insine si in felul acesta sa lasam mostenire generatiilor urmatoare, cultura comuniunii si a diversitatii in unitatea dragostei crestinesti pentru oameni.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 

 

Data la Bistrita, in 25 august 2013

Cu ocazia aniversarii a 450 de ani de la sfintirea Biserici Evanghelice din Bistrita

 

Andrei Andreicut Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Maramuresului si Salajului

Episcopul greco - catolic de Cluj - Gherla, PS Florentin Crihalmeanu Biserica Romana Unita cu Roma, Greco - Catolica

Episcopul Bisericii Evanghelice C.A. Romania, Reinhart Guib

Köncze Gereb Árpád, protopop Evanghelic - Luteran, Cluj

Episcopul Bisericii Reformate, Eparhia Reformata din Ardeal, Kató Béla, reprezentat prin Kovács István, Consilier episcopal

Excelenta Sa Inalt Preasfintitul Msgr. Dr. Jakubinyi György, Arhiepiscop Romano - Catolic de Alba Iulia, reprezentat prin Msgr. Gered Peter, Capelan papal, Protopop - paroh romano - catolic de Bistrita.

.

Foto - Marius Chiuzan.

 

 

 

0 comentarii2758 vizualizări26 august 2013
rss 2.0
rss 2.0