Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Duminica 09 August 2020 - 17146 vizitatori azi
Poporul nu are paine! Atunci sa manance cozonac.

Aceasta remarca si replica celebra sunt atribuite unui supus imperial si Mariei Terezia, atunci cand , un curtean a indraznit sa ii spuna imparatesei despre situatia precara din tara, de saracia in care se zbat oamenii,  in speta fiind vorba de Transilvania. Situatia se repeata dupa sute de ani, saracii sunt tot transilvanenii dar si restul romanilor, dar "asupritorii" nu mai sunt austro-ungarii ci niste romani de-ai nostri, cica, in realitate niste neoameni, care au uitat de neam si tara.

Sunt suparat, foarte suparat, pe cel mai puternic om din tara, deputatul Ioan Oltean, vicepresedinte al Camera Deputatilor,  cel care are cinismul sa ne minta in fata ca in Romania se traieste bine, ca premierul Boc este bun si performant iar marii "sifonari" de fonduri publice Videanu si Berceanu au fost niste ministri capabili, cu mari realizari.

          Poate sunt prost, poate foarte prost dar cu siguranta nu sunt oligofren incat sa nu imi dau seama cand ma minte cineva in fata, razand sau foarte serios, incruntat sau nervos, ca un jurnalist e cu prost gust cand intreaba ce a facut guvernul Boc, sau ce performante au avut Videanu si Berceanu.

Performante, zero sau sub zero, nimic, nul, inexistent, gol, vid, foc si para, pamanat parjolit in urma lor (PDL), atat ramane  pentru romani.

Videanu–bordura, Marmosim si alte tepe, foarte bune, extraordinar de bune pentru….el, familia lui si PDL. Berceanu-tepe, lipsa autostrazi, lipsa drumuri express, lipsa infrastructura CFR, accidente rutiere din cauza drumurilor "bombardate" si alte "calamitati" toate in mandatul de ministru a lui Berceanu, dar si gaurile din asfalt ce costa zeci si sute de milioane de …euro, evident din bugetul public, adica din banii nostrii. Ce a mai facut Berceanu, multe …"sabotaje" prin care fondurile europene nu au mai ajuns la drumuri sau la CFR, ( fie vorba dintre noi CFR trebuie falimentat in acte ca sa fie cumparat pe un dolar de prietenii din PDL, pe modelul marilor privatizari facute de sinistrul tandem Ion Iliescu-Petre Roman.)

Dar sa revenim la Ioan Oltean, marele deputat al judetului BN care l-a primit si facut om, el fiind nascut in judetul vecin, Cluj.

Acest individ, indiscutabil "puternic" prin conexiuni mai mult sau mai putin dubioase a reusit sa isi puna Romania la picioare, de la servicile secrete, politie, armata pana la presedintele Basescu, premierul Emic(l) Boc, presedinte CCR Augustin Zagrean si mai micutii Ioan Andreica-secretar de stat si noul ministru al Muncii - Ioan Nelu Botis.

 

http://mariusvchiuzan.blogspot.com/2010/06/ioan-oltean-seful-din-umbra-romanilor.html

 

"Mustati" Ioan Oltean e tare si la el in partid, unde deja comanda si restul se executa ca altfel, ei stiu de frica, risca sa fie "executati politic" de el, dar si in judet si in tara. Tot mai multi politicieni marunti, directorasi, chiar si unii jurnalisti fara "coloana vertebrala dreapta din punct de vedere moral" au ajuns la manuta lui milostiva, care arunca indirect fonduri gurvernamentale "legale" la cei obedienti. Haosul de la Consilul Judetean BN e de notorietate nationala precum si refuzul  nejustificat al a "supusului" sau, Liviu M. Rusu de a da socoteala pentru cheltuirea banilor publici, care probabil, pana la proba contrara, s-au cheltuit cu acte.

De ce sunt suparat pe Ioan Oltean. Pai simplu. In situatie de criza, se pare tot de el si oamenii din conducerea tarii (adica ai lui) provocata, el vine tantos la conferinta de presa (sa ne abureasca) sa il laude pe bunul Emic Boc, pe prietenii lui, Videanu si Berceanu, asta in ciuda evidentelor, unde toata lumea vede ca nu au facut nimic, dar absolut nimic bun pentru Romania, desi au imprumutat ilegal in numele nostru, zeci de miliarde de euro pe care doar ei, adica si Ioan Oltean, stiu pe ce i-au cheltuit.  Cu toate acestea se supara rau cand ii ceri socoteala: ce au facut cu tara, cu banii, cu romanii. Ne cere rabdare si sacrificiu. Pentru ce sacrificiu? Ca sa isi mai cumpere Ioan Oltean un apartament, (are deja 4) sa isi mai faca Videanu o viloaca nesimtita la Snagov, sau pentru ca Berceanu sa mai "sifoneze" niste valuta in folosul baronilor asfaltului, cu profituri in an de criza de sute de milioane de euro.

Ce solidaritate vrea Ioan Olteanu de la romani? Cu imbuibatii, cu profitorii, cu cozile de topor care au ruinat Romania, cu tradatorii intereselor nationale pentru spagi usriase, sau solidaritate cu vesnicii tradatori, lingai si profitori din UDMR, pe ai caror ministri nu are taria, sau "cojones" sa ii schimbe. Cica e treaba premierului sa ii schimbe, de parca Boc e din Congo nu din partidul sau, si nu e omul pe care el – Olteanu l-a facut premier) Si atunci imi ramane ca si roman demn, cinstit, cu logica si bun simt, sa ma revolt, sa ii demasc pe demagogi si lingai, pe mincinosi si prefacuti, pe aserviti si profitori, pe toti cei care vor sa ne duca in Evul Mediu Feudal, al lumii a 3 a sau a 4 a , in loc de o Romanie moderna, civilizata, demna si europena din toate punctele de vedere.

 

Marius V. Chiuzan- un jurnalist independent impertinent.(Ioan Oltean dixit)

5 commentarii6265 vizualizări03 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0