Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Joi 02 Mai 2024 - 14587
O.T Cretu incearca sa santajeze si sa intimideze presa independenta cu procese penale.

E Saptamana Mare si Joia Mare, asa ca nu doresc in calitatea mea de crestin sa declansez scandaluri si dezvaluiri incendiare in presa desi am suficiente documente, probe si dovezi impotriva celui care conduce efemer destinele administratiei din Bistrita. Dar nici nu pot sa tac si sa nu spun ca tovarasul primar criptocomunist de sorginte stalinista - O.T. Cretu, proaspat lider (reinstaurat) la PSD Bistrita,(doar e prieten cu Ion "Ilici-KGB" Iliescu) tot incearca sa bage pumnul in gura oamenilor de presa ce nu il pupa pe "bot" in direct la unele televiziuni locale sau in alte organe de presa, evident pe foarte multi bani publici. E clar ca banii sunt dati sub forma de programe si finantari nerambursabile prin proiecte castigate "cinstit" sau contracte "licitate" de unele organe de presa obediente lui O.T.Cretu.

Dar in aceasta zi va propun sa va reaminiti de materialul de anul trecut din vara in care spuneam ce oroare ar fi ca popa Kraus sa devina cetatean de onoare al Bistritei. Ei bine nu a devenit deoarece majoritatea consilierilor locali nu s-au lasat pacaliti de retorica mieroasa a lupului imbracat in blana de miel si au respins propunerea tovarasului O.T Cretu de-a si face prietenul "Cetatean".

 

Ei, acel material prin unele mici dezvaluiri sau intrebari lansate acolo l-au infuriat la culme pe tovarasul Cretu dar si pe popa Kraus, mai ales ca pe popa l-am prins cu mai multe minciuni, explicate in materialele ce au urmat. Ajunsi sa fie ridicoli, dar si cu suspiciuni grave la adresa lor, majoritatea ce pot fi demonstrate usor, cei doi si-au anjagajat un avocat si m-au actionat in judecata pentru calomnie.

Spre disperarea celor doi prieteni in cuget si actiune, astazi am primit din partea procurorului de caz hartia cu Ordonata de Clasare a cauzei , si evident neinceperea urmaririi mele intr-o cauza penala.

 E clar, nici politia si nici procuratura nu s-au last pacaliti de cele doua triste figuri si nu au luat in considerare ca si calomnie un material jurnalistic simplu fara atacuri la persoana sau acuze nefondate. Totusi imi pare rau ca nu sunt urmarit penal in acest caz, deoarece am pierdut ocazia unui proces public in care sa il chem la bara pe Cretu si pe Kraus si sa le adresez cateva intrebari. Dar nu e timpul pierdut.

 

Fiind totusi inante de Pasti nu ma mai lansez pe aceasta tema deoarece o sa vin saptamaniile viitoare cu materiale jurnalistice explicite, de anchete , analize si comentarii pe teme clare ce ii privesc direct pe cei doi "prieteni". Pana atunci doar intreb, nu dau cu paru!


Unde sunt clopotele din turnul Bisericii Evanghelice, deoarece nimeni nu mai crede ca ele s-au topit?

Unde e ceasul (mecanismul) din turn?

Pe ce s-au cheltuit aproape 150 de miliarde de lei vechi la reabilitarea turnului?

Unde sunt obiectele de patrimoniu din biserica?

La cine s-au vandut cele peste 20 de imobile retrocedate Bisericii Evanghelice din Bistrita, si daca erau obtinuti bani legali de ce nu au fost investiti in biserica, nu sa cerseasca bani de la bistritenii milosi si bugetul local?

Popa Kraus e cersetor la romani, desi se lauda prin oras ca a vandut multe case ale parohiei pe milioane de euro?

Tot intreb si eu de ce la tovarasul Cretu in primarie imobilele renovate, scoli, licee, case, parcul municipal etc, costa de 3-5 ori pretul de pe piata libera? Exemplu elocvent "Casa cu lei" renovata cu peste 30 de miliarde de lei vechi la 250-300 de metri patrati in total, bani cu care se puteau face 6-7 case noi cu aceeasi suprafata, dar in regim privat.

Cum se face ca tovarasul Cretu de la PSD a primit cel putin 5 contracte nationale de la ministrul PDL - Elena "Nuti" Udrea ? Oare legatura prin fostul lui sef  Ioan Oltean sa fie raspunsul ? (O sa explicam si de ce si cand i-a fost "sef" Oltean lui Cretu, pile, conexiuni, afaceri, etc)

 Mai am mai multe intrebari pentru popa Kraus si tovarasul O.T.Cretu, dar o sa le adresez dupa Paste, dar mai ales o sa dau la unele dintre ele raspunsuri, cu documente, dovezi si explicatii logice.

Pana atunci o ultima intrebare pentru tovarasul Cretu: E adevarat ca ai colaborat cu Securitatea, ca ai fost informator, sau turnator ori ofiter ascuns, in contextul in care esti printre putinii bistriteni care au calatorit mult in strainatate pe vremea lui Ceusescu ?

Eu intreb. Ori ai fost patriot si ti-ai ajutat tara ca si tov. Voiculescu pe la "economie", ori ai tradat-o, una din doua, sau poate ambele? Ha. ha. Eu doar intreb ca prea mult i-ai vizitat pe chinezi, si nu numai. (unii stieee). Ha-ha.

 

Paste fericit tovarase Cretu. A…, scuze, nu crezi in Paste si in Dumnezeu, decat doar asa de fatada, ca parca te-ai declarat ateu inainte de 89’, si nu unul simplu ci in calitate de mare membru de PCR si inginer sef de santier-fabrica in strainatate.

 

.

 

Marius Chiuzan - jurnalist independent si liber.

.

 

 

P.S. -  Mult iubite si stimate tovarase Cretu te asigur ca nu m-ai speriat cu cererile tale de daune morale de 500 de milioane, ci mai mult m-ai determinat sa continui lupta, asa ca "grosul" dezvaluirilor de acum o sa vina, mai ales ca unele organe ale statului "soptesc" ca iti cunosc activitatea bine.

Dupa Paste vom reincepe lupta cu argumente despre O.T. Cretu, popa Kraus si mafia din oras care devalizeaza banii publici.(politicieni, firme, asociatii, cluburi, organizatii, patroni etc)

.

Vezi si :

Ce oroare! Johann Dieter Krauss, cetatean de onoare al Bistritei ? Ce OROARE !

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=9781

 

.

Popa Krauss minte din nou. (Inedit - poze cu clopotele vechi)

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=9816

 

 

 

3 commentarii3402 vizualizări17 aprilie 2014




rss 2.0
rss 2.0