Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 08 August 2020 - 19442 vizitatori azi
Ziua Unirii la Bistrita, doar pentru politicieni.

A trecut si 24 ianuarie-ziua unirii principatelor -Tara Romaneasca si Moldova. Asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, ziua a fost aniversata formal, cu fast de fatada de oficialitatile locale si judetene, politicienii si sefii institutiilor descentralizate, in special oameni la putere de moment (municipal sau judetean). In rest nimic special, alocutiuni, scurt istoric, slujba religioasa, fanfara, formatile militare si militarizate, defilare, depunere de coroane de flori (oare cine o fi murit ?- aaa -bunul simt si nici democratia nu se simte prea bine) si flori.

 

Oameni foarte putini, doar cativa pensionari si trecatorii au mai asistat la spectacolul ieftin oferit de organizatori in fata statuii marelui A. I. Cuza - poate singurul care avea un rost in toata agitatia de acolo.

O pata de culoare au fost cele 3-4 clase de elevi si pusti de gradinta adusi (evident la comanda politica) sa anime atmosfera cu inocenta si candoarea lor.

 

Dupa scurtul moment inaltator reprezentat de defilarea (chiar si asa in pas de gasca din NATO) politicienii si copiii s-au prins intr-o hora a unirii. Maturii au dansat putin si s-au plictisit, (copiii au mai ramas putin ) asa ca au fugit repede la un ceai cald oferit in cerc restrans (doar pt meritosi???..puteau aduce o marmita sau doua si pentru populatie, sau pentru invitatii din strada care nu erau din arcul guvernamental) de conducerea politiei judetene, evident la popota IJP. In rest nimic interesant, nimic spectaculos, inaltator.

 

 Au venit, au vazut, au bifat actiunea si au plecat multumiti acasa.

 

Si asa a mai trecut o zi oficiala din istoria romanilor de care s-au bucurat doar politicienii  (aici ii includ pe toti, de la partidele prezente dar si pe cei din descentaralizate ca doar tot politic au ajuns pe functii chiar daca acum se ascumd dupa corcodus si spun ca nu fac politica. Poate doar din greseala  cativa sefi au ramas "nepolitici" desi experienta de presa si realitatea imi spun ca orice sef sau sefulet trebuie sa aiba girul politicienilor pentru a fi pus si-a ramane in functii)  pentru ca restul bistritenilor se ingrijesc de ziua de maine, in lipsuri si nevoi, fara pensii decente, cu salarii de mizerie, cu alimente scumpe si combustibili la fel, cu facturi umflate si cu necazul in suflet.

 

 Asa da unire.

 

Ei cu serbari si festivitati - evident ca din bani publici, iar populatia cu grijile, nevoile si necazul. (Parca retraim istorioara cu Mos Ion Roata si boierul).

 

 

Marius V. Chiuzan.

3 commentarii1981 vizualizări24 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0