Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Joi 28 Martie 2024 - 14587
Un nou inceput de an scolar la Generala 1 Bistrita.(25 de poze)

Chiar daca in ultimii ani Scoala Generala Numarul 1 din Bistrita si-a schimbat denumirea in Gimnaziala 1 si are supranumele de "number one", un lucru este clar, aceasta institutie de invatamant pentru clasele primare, gimnaziale si mai nou, pregatitoare este cu siguranta cea mai buna Scoala Generala din judetul Bistrita-Nasaud. Evident ca sunt foarte legat de aceasta scoala deoarece aici am invatat eu, fratii mei, neamurile mele si mai nou copiii mei. De aici au plecat cei mai renumiti bistriteni, ultimul exemplu fiind cel mai apreciat olimpic roman din toate timpurile, multimedaliatul cu aur la mai multe olimpiade internationale de matematica si informatica, Rares Buhai.

Scoala Generala Numarul 1 din Bistrita a fost si este un reper al invatamantului de calitate  pentru elevii normali din familii obisnuite care reusesc sa acumuleze in timp scurt informatii si cunostinte ce ii propulseaza in elita societatii romanesti. In aceste conditii nu cred ca mai este o mirare pentru nimeni faptul ca an de an, eu incep ziua de 15 septembrie cu un foto-reportaj de la Scoala Generala numarul 1 din Bistrita. Si acum am reusit sa ajung la Generala Numarul 1 si sa surprind cateva momente din aceasta fascinanta si memorabila zi de inceput al anului scolar, unica pentru copiii din clasele primare si de rezonanta aparte pentru toti elevii. Chiar daca factorii politici si conducatorii invatamantului se schimba si odata cu ei si unele obiceiuri scolare, scolile copilariei noastre raman aceleasi chiar daca au tencuiala noua. Pentru mine si zeci de mii de bistriteni, Generala Numarul 1 Bistrita este si va ramane cea mai buna scoala din universul existentei noastre si asta cu atat mai mult cu cat aceasta unitate de invatamant a dovedit si practic prin rezultatele elevilor ei de-a lungul anilor ca merita supranumele de scoala "number one" din municipiul Bistrita si din BN.

 

 

Marius Chiuzan.

2 commentarii1582 vizualizări16 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0