Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
www.bistritanews.ro - ziarul bistritenilor onesti

Un nou ziar online care va promova si isi va asuma adevarul indiferent de consecinte.

Acest ziar online se vrea a fi o alternativa la multitudinea de mijloace de informare in masa din Bistrita Nasaud, o noua abordare a informatiilor de presa, doar publice si legale, prin prisma adevarurilor spuse cat mai documentat si mai obiectiv (adevarul absolut nu e cunoscut de catre oameni).

In paginile acestui ziar 100% privat, care imi apartine in totalitate, voi publica alaturi de colaboratorii mei tot ceea ce consider important pentru viata publica, cu componentele ei: social, cultura-arta, administratie, politica, sport, sanatate, etc. astfel incat sa fie cuprinse cele 2 mari roluri ale presei - a informa si a educa. Informatiile din acest ziar vor fi in principal adevarate si utile, pe urma pentru divertisment sau petrecerea timpului liber.

Politica ziarului va fi axata pe adevar, responsabilitate, asumarea opiniei, respectarea legalitatii, a deontologiei profesionale si impunerea unui mod corect de lucru  in relatia cu cititorii de pe internet.

Bistritanews va practica o cenzura a bunului simt, a verificarii informatiei din trei surse, acolo unde e cazul, a comentariilor responsabile, asumate public si o informare corecta si cat mai completa chiar in dauna factorului timp, chiar daca informatiile noastre de presa vor aparea mai tarziu decat in alte publicatii, iar in privinta numarului de stiri (news) vor respecta principiul – putin dar bun.

Bistritanews este si va ramane un ziar necompromis prin aranjamente cu factorul politic sau din administratie, astfel ca nu vom accepta publicitate din bani publici, fonduri publice. Singurii nostrii parteneri de afaceri vor fi intreprinzatorii onesti, privati, cu care vom colabora corect la capitolul reclama si publicitate. In aceste conditii toti cititorii sunt invitati sa isi spuna parerea si sa si-o asume public, (comentariile anonime, injuriile, atacurile la persoana, etc - nu vor fi publicate). Vrem sa demonstram ca se poate face presa si cu demnitate si fara tertipuri de genul celor 3 S – sex, scandal, sange, ori marirea artificiala a vizitatorilor online. Vrem sa demonstram ca un ziarist si un grup restrans de colaboratori pot scrie sau prelua informatii de presa corecte si sa le redea la fel, fara partinire sau rautate si cu obiectivitatea maxima de care poate da dovada un jurnalist independent, cu o experienta in presa de aproape 15 ani.

Materialele mele, cu caracter personal, (familia mea, impresii personale, comentarii acide etc.) vor fi postate doar pe blogul meu  - Ziaru lu Chiuzan - de la adresa http://mariusvchiuzan.blogspot.com/ , unde voi posta si alte materiale in curs de anchetare jurnalistica sau link-urile spre noul ziar.

Tot in Ziaru lu Chiuzan puteti citi o biografie romantata a mea http://mariusvchiuzan.blogspot.com/2010/05/cine-e-marius-v.html dar si sute de materiale pe care le-am publicat in ultimele luni, toate find cu caracter jurnalistic, unele chiar daca sunt mai personale.

Cu acestea fiind spuse va urez o lectura placuta la noul ziar online si va invit sa ne deschideti zilnic cel putin de 2 ori pentru a afla noutatile din Bistrita si Bistrita-Nasaud, iar in mod exceptional si stirile de pe plan national si international.

 

23 august 2010                                              Marius V. Chiuzan - jurnalist independent

 

Contact. 0745.428335-Orange, 0788.409690- Zapp  si  0363.566161 – Injoy-NextGen

Email - chiuzan@yahoo.com,    chiuzan@gmail.com

20 commentarii19551 vizualizări23 august 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0