Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Duminica 12 Iulie 2020 - 9934 vizitatori azi
Mi-e mila de voi - sau cum clubul Gloria are 13 "vasali" in Consiliul Local Bistrita.

20 de miliarde de lei vechi au fost date de pomana Clubului Gloria dupa ce toti consilierii din monstruoasa coalitie locala PSD plus PNL si un PDL-ist au decis cu doar 13 voturi "pentru" sa faca cadou oamenilor de afaceri ce conduc clubul de fotbal, banii pentru clasarea in Liga I pe locul 12 (ca si obiectiv de campionat), evident cu cantonamente de lux in Antalia.

Asta da performanta si onoare pentru fotbalul bistritean care vine an de an cu caciula in mana sa ceara pomana la Consilul Local si la Consiliul Judetan. Si in acest an milogeala le-a reusit mai ales ca au avut de partea lor pe primarul PSD-Ovidiu T. Cretu care se lauda ca are acum un buget urias la "mana lui" de aproape 2 mii de miliarde de lei vechi.

Cu voturile unor consilieri (pres-obedienti, indiferenti la soarta bistritenilor, santajabili sau dispusi la troc de voturi pentru alte proiecte in folosul lor) din PSD si PNL, primarul a facut ce a vrut si in ultima sedinta de Consiliu Local, proiectele de hotarare fiind trecute in mare viteza prin plen.

Suparator e faptul ca se fraudeaza legea sau mai bine zis se "fenteaza" deoarece la proiectul de hotarare privind sustinerea financiara a Clubului Gloria  s-a gasit tertipul de-a incadra initiativa locala in alta grupa de acte care necesita doar 11 voturi din partea consilierilor municipali in loc de 14 asa cum e normal.( din 21 in total). Stiind ca PDL se va abtine la vot  iar un consilier (Filip Moisil nu s-a lasat "cumparat" sau "convins" si nu a votat deloc pentru aceste alocari de bani, imorale si poate chiar ilegale), s-a gasit solutia folosirii doar a "obedientilor" din cele doua partide care fac jocurile acum in Consiliul Local Municiapal, adica PSD si PNL- adica noua alianta salvatoare a tarii - USL (Uniunea Spagarilor Lacomi- sau lasati voi ciolanul pentru noi, ca facem mai rau ca voi. Sau mafia lui Nastase si Tariceanu ce vrea sa schimbe mafia lui Basescu).

  (Evident ca tot cele doua partide isi impart pe plan municipal cea mai mare parte a lucrarilor si investitiilor din banii publici, direct sau prin interpusi, dar pe acest subiect vom reveni.)

 Am crezut si cred in onoare, demnitate, curaj, adevar, cinste si alte principii bune, curate, dar observ ca acestea sunt "rara avis" la aproape toti politicienii si reprezentaii partidelor in consiliile formate pe criterii politice. Cu mici exceptii, in Consiliul Local Bistrita se pare ca nu mai sunt la mare cautare aceste principii. Banul si interesele fac legea iar daca banii publici si interesele de partid pot fi pusi in slujba interesului privat a unor mai mari ai zilei, ocazional 4 ani in functie, e si mai bine pentru ei. In rest, acestor oameni nu le pasa de cetatenii orasului si cu atat mai putin din restul municipiului, adica din celelalte 6 cartiere componente. Le pasa doar de ei si de partidele lor.

 Sunt suparat si pe cei din opozitia locala adica PDL si UDMR deoarece nu au fost destul de fermi si sa voteze impotriva "marelui proiect de interese si prietenii pentru dat pomana la Gloria" dar oricum au fost onorabili in comparatie cu cei din PSD si PNL.

 Inca odata mi s-a demonstrat ca in politica totul e posibil, ca politica e mai rau ca "o femeie usoara din parcarea tiristilor" ca acesti oameni au numai interese, nu mai au principii si coloana vertebrala, ca oamenii simplii nu conteza pentru ei, ca se fac tot timpul "frate cu Dracul" ,ca pot gasi scuze si acuze in orice context, ca nu mai au nimic sfant, ca pot murdari tot ce le pica in mana si toate relele lumii sunt posibile la unii politicieni romani si bistriteni.

 

Si atunci mai pot spune doar ca -  "mi-e mila de voi, la lada de gunoi a istoriei cu voi".

 

 

 

 

Marius V. Chiuzan.

 

 

 P.S.- In poze apar "vasalii" Gloriei

0 comentarii2499 vizualizări18 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0