Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Duminica 12 Iulie 2020 - 9822 vizitatori azi
Am trait sa o vad si pe asta. Ioan "Oltean cel Mare" vrea sa faca si cate un bine pentru bistriteni.

Surpriza politico-administrativa a ultimelor zile a venit la conferinta de presa saptamanala de la PDL  BN unde Ioan "Oltean cel Mare"  a declarat ca este de acord cu soseaua de centura ocolitoare a municipiului. Cand eram sa "sar la beregata" deputatului cu intrebari incomode despre cum se gandeste el sa defriseze padurea Codrisor pentru a face sosea, au venit si lamuririle linistitoare. Ioan "Oltean cel Mare" vrea centura ocolitore dar in adevaratul sens a cuvantului, adica inafara municipiului, asa cum era si normal.

Bravo "domn" deputat ca ti-ai revenit (ca doar e an preelectoral), mai bine mai tarziu decat niciodata.

 Da se poate, spunea Obama maharul de la Casa Alba, pe care il parafrazez, da, se poate si in BN sa se faca o centura ocolitoare, prin zona Blajeni sau prin zona Budacul de Jos, adica sa ocoleasca bine municipiul. Asa trebuia facut si gandit de la inceput. Practic chiar au fost vizate cateva trasee inafara orasului Bistrita dar din motive ce tin de ratiuni financiare personale s-a insistat pe cea mai proasta varianta posibila, adica prin padurea Codrisor.

Motivul e clar. Firma de casa a PDL- IPTANA Bucuresti trebuia sa faca un studiu de fezabilitate, si l-a facut foarte bine (cu ajutorul documentelor de la primarul PSD O.T.Cretu) si sa incaseze niste bani multi pentru asta, vreo 5 milioane de euro adica 200 de miliarde de lei vechi, dar sa mai castige si ceva in plus. Asa s-a venit cu varianta 2 Sud prin Codrisor, o varinata criticata de toata lumea, mai putin de primarul PSD-O.T.Cretu, care a sustinut de unul singur defrisarea padurii in interesul centurii. A sustinut si poluarea orasului cu pulberi si fonica precum si alte aberatii. Dar cu el ne-am obisnut. Ce nu am inteles de la inceput dar pricep acum, a fost pozitia PDL care se stia ca e decisiva. Fara acordul guvernantilor nu se pot accesa cele aproape 200 de milioane de euro si nu vine nici cota parte de cofinantare guvernamentala. Era simplu de la inceput sa se excluda varinata 2 Sud ca fiind cea mai proasta, mai nerealista, dar atunci cine mai incasa 200 de miliarde pe studio de fezabilitate si cu cine se impartea comisionul legal.

Cine stie cunoste.

 Si uite asa ca auzim de la deputaul PDL-Ioan "Oltean cel Mare" ca e tot mai multumit de primarul PSD-O.T.Cretu si chiar ii multumeste pentru colaborare. Si primarul PSD tine de multe ori sa ii raspunda curtenitor  deputatului PDL.

Nu m-ar mira sa aud ca au batut palma pentru o sustinre comuna a viitorului primar O.T.Cretu atat de catre PSD cat si PDL-BN, evident in taina, mai ales ca Ioan Nelu Botis anuntatul candidat PDL la primarie a fost facut praf in ochii electoratului cu deciziile dezastroase de la Ministerul Muncii pe care a fost nevoit sa le semneze. Asa ca astept cu interes noua, de fapt vechea alianta locala PDL-PSD de care Ioan "Oltean cel Mare" si O.T.Cretu nu sunt straini, dar in detalii intram alta data.

 

Principalul e ca desi unii fac bani grei pe proiecte si pe urma de pe executia lor, bistritenii s-ar putea bucura ca si municipiul sa aiba in cativa ani o sosea de centura adevarata, inafara orasului, deoarece Ioan "Oltean cel Mare" si-a dat acordul, si daca el a spus DA sa vad cine are curajul sa miste in front si sa spuna NU.   (Ha-Ha- ce bune sunt glumele mele - parca asa spunea….cineva).

 

Marius V. Chiuzan.

0 comentarii2114 vizualizări20 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0