Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Luni 06 Iulie 2020 - 6590 vizitatori azi
Marca "Ioan Nelu Botis" nu se mai vinde la Bistrita, cel putin printre membrii si simpatizantii USL. Cenzura fara rost insa e o noua moda la Direct TV.

 In cadrul galei proiectului media "Bistrita (USL-lista) sustine excelenta" transmisa in direct, (si in reluare) de "Direct TV"  s-a ajuns intr-o situatie stanjenitoare la licitatia organizata  pentru sustinerea tinerilor talentati. Prezentatorul a propus audientei spre licitatie un tablou donat de actualul ministru al muncii Ioan Nelu Botis.

 Dupa mai multe incercari si strigari de licitatie, reprezentantii PSD, PC si PNL prezenti in sala, nu au dorit sa isi dea banii pentru un tablou ce a apartinut unui PDL-ist. (pretul de pornire a fost 600 de lei)

Nici sloganul clamat de prezentator: "luati un tablou ce a fost a unui ministru" nu a avut succes, asa ca opera de arta donata de ministrul Botis a ramas in posesia organizatorilor pentru o eventuala relicitare.  

 In schimb o icoana donata de deputatul PSD- Emil Radu Moldovan, cu pretul de pornire de 300 de lei s-a vandut cu 1.200 de lei.  (totusi, tabloul lui Ioan Nelu Botis si alte 2 lucrari care nu au fost licitate in direct, au fost cumparte in pauza, de oameni de afaceri care au vrut sa spele rusinea organizatorilor)

 Trebuie remarcata idea "smechera" a celor de la Direct TV care au organizat licitatia, deoarece au mizat pe grandomania unor politicieni sau participanti, care au dorit sa fie remarcati ca si "mecena de Bistrita" mai ales ca actiunea a fost televizata si a fost practic urmarita de cateva sute sau mii de oameni.

 

          Mai grav, aceasta nu a fost prima situatie stanjenitoare din cadrul galei, deoarece organizatorii au dat startul unei metehne de mult uitata in tarile civilizate si anume cenzurarea sub diverse motive a presei locale. Astfel, cameramanul AS-TV si reprezentantul www.bistritanews.ro  nu au mai fost lasati sa filmeze sau sa fotografieze evenimentul la care au fost invitati, sub pretextul ca acestea se puteau face doar la inceputul emisiunii. Pretextul ramane doar pretext deoarece intrarea jurnalistilor intarziati motivat nu incurca transmisiunea in direct ( accesul se face pe usa centrala iar emisia era intr-un colt) si nici bliturile aparatelor foto nu ar fi afectat cu nimic, mai ales ca in tarile civilizate la manifestari importate cum s-a dorit aceasta se pot vedea clipind foarte des pe tot parcursul manifestarii.

 Cum era si normal cei doi jurnalisti au preferat sa plece demni de la gala Direct TV, chiar daca au fost "momiti" sa stea la masa (ce bine ca mai au cate o paine buna in familie si nu saliveaza pe la mesele altora) deoarece deontologia profesionala si reguliile de bun simt au fost incalcate grav chiar de catre cei care au sloganul "Adevarul orice ar fi".  (fiind vineri seara, in oras au fost organizate mai multe manifestari interesante, la ora deschiderii Galei Direct TV-17.30, defasurandu-se si Cupa Caritatii pentru copiii cu dizabilitati, ce s-a incheiat abia la ora 18.30)

Pacat, mare pacat ca o televiziune a unor oameni din PNL ce se presupune a fi gentlemans practica acest tip de cenzura cu colegii lor de breazla, care doreau doar sa isi faca meseria si culmea sa le faca indirect propaganda-relama gratis, si la televiziunea Direct TV.

Pacat ca o idee foarta buna, de a ajuta tinerele talente, a fost umbrita de gafe impardonabile, de la oameni ce se considera a face parte din elite.

 

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist ce a ramas independent.

 

 

3 commentarii2506 vizualizări15 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0