Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Vineri 15 Ianuarie 2021 - 17322 vizitatori azi
Ioanee ... imi dau demisia.

Cred ca aceasta a fost tema inalnirii de taina la sfarsit de saptamana a ministrului Vasile Blaga cu conducerea PDL BN si mai cu seama cu vicepresedintele national Ioan Oltean. Cred ca Blaga i-a spus lui Ioan Oltean de intentia de-a demisiona si mai ales de a iesi onorabil din fruntea politiei "si administratiei" acum cand Romania e in criza si urmeaza o perioada si mai grea mai ales la iarna cand conflictele sociale se vor inteti. Ca un vulpoi batran Blaga si-a pregatit iesirea foarte onorabil, cu o demisie de ... onoare, desi cele intamplate inaintea acestui act unilateral nu prea aveau legatura cu el.

Cred ca toata tevatura face parte dintr-un plan pus la cale de presedintele Basescu cu ministrul Blaga care se vor pune incet incet la adapost de furia oamnilor fara salarii normale, pensii decente sau facturi echitabile la utilitati. In aceasta situatie cei mai mari "stabi" din PDL se tot retrag din prim planul scenei publice lasand in loc surogate ce pot fi indepartate foarte usor dupa ce cad ca si tapii ispasitori. Din pacate un tap ispasitor este deja si bistriteanul nostru Ioan Botis, ce era un foarte bun ecologist in anii 90.

Revenind, cred ca episodul cu politistii ajunsi fara autorizatie la Cotroceni este opera de maestru, pusa in scena de servicile secrete ale lui Basescu si Blaga (…fostul 0215) ca sa ofere un motiv pentru o retragere strategica. Mai mult, dupa demisia lui Blaga se va putea trece la epurari masive in politie si jandarmerie, deoarce acum nimeni nu va mai putea comenta nimic, deoarece fostul lor sef " si-a dat obolul de sange" pentru onoarea politiei. Parca si aud  "pai ce mai politistule, tu nu poti fi schimbat, daca a fost –schimbat- Blaga"

E pacat ca Politia Romana si reprezentantii sai sunt atrasi in asemena jocuri si folositi de politicieni ca si o unealta de politie politica si de platit "facturi" oponentiilor de orice fel. Vor fi schimbari la varf in minister, pe langa ministru, sefi de inspectorate si pana la birouri … comunale, satesti. Acum totul e posibil. Vai de politia romana, cum a ajuns la mana unor nepriceputi, la fel ca si jandarmeria ce sunt acum hulite de presedintele Basescu si premierul Boc, tocmai cei care trebuie sa le ridice prestigiul. Dar cu siguranta adevaratii vinovati vor plati, daca nu in fata justitiei umane, romanesti, cu siguranta in fata celei divine, si a oamenilor care nu uita.

 

PS. Vasile Blaga nu e o victima , nu a fost si nu va fi. El a fost si va ramane din trupa lui Basescu si va reveni in politica peste ani cand vor fi "vremuri mai bune" pentru PDL. 

 

Marius V. Chiuzan.

1 comentariu2765 vizualizări27 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0