Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Vineri 03 Aprilie 2020 - 11260 vizitatori azi
Am trait sa o vad si pe asta. Primarul Cretu isi cere scuze publice.

In cadrul unei conferinte de presa primarul municipiului a fost intrebat despre rolul si necesitatea unei "strungi de oi" si garduri  antiefractie pe trecerea pentru pietoni din dreptul Casei Tineretului – Filiala BN a Babes B. din Bistrita de pe Bulevardul Decebal-A Muresanu. Pentru prima data in existenta sa publica, (eu fiind de 15 ani in presa, si nu stiu sa mai fi avut asemenea reactii) primarul Cretu a admis ca a gresit cu acele garduri metalice, ca sunt amplasate gresit, ca nu isi au rostul. Evident in stilu-i caracteristic a "dat-o la intors" spunand ca  acel sistem e bun, folositor si chiar binevenit.... in intersectiile semaforizate mai largi, dar nu acolo. Si-a pus cenusa in cap primarul Cretu, dar tot nu a lasat lucrurile asa, nu a aputut admite pana la capat ca a gresit, a trebuit sa mai faca completari. Pe sistemul "de taceai filozof ramaneai" era mai bine daca nu ne spunea in ce conjuctura "acel staul" era bun pentru bistriteni. A trebuit sa vina cu adaugiri, si sa ne confirme inca odata la toti jurnalistii prezenti si prin inregistarile TV, la toti bistritenii, ca primarul Cretu e un om incapatanat, ca atunci cand greseste merge pana la capat cu gresala si foarte rar, pana acum doar o data,  admite ca a gresit.

Inca mai astept sa il vad pe primarul Cretu cerandu-si scuze pentru faptul ca au fost scoase denivelarile din inaintea trecerilor pentru pietoni. Pe semnatura sa. Drept urmare au fost foarte multe persoane, in special copii si batrani, accidentati pe trecerile pentru pietoni, si aproape 10 persoane au murit sau au ramas infirme pe viata.

 Inca mai astept sa isi puna cenusa in cap la propriu, ca si evreii atunci cand recunosc ca au gresit, pentru aceasta masura inumana ce a curmat foarte multe vieti omenesti.

 Inca mai astept ca primarul Cretu sa vina sa isi ceara scuze in numele unor functionari corupti din primaria Bistrita ce nu respecta regulile din urbanism dar si in alte domenii din admnistratia orasului .

Inca il mai astept pe primarul Cretu sa admita ca are nevoie de bistriteni in administrarea municipiului, ca are nevoie sa se consulte cu ei in problemele ce ii privesc. Cu siguranta gestul de astazi al primarului este binevenit, dar cred ca el vine in urma sutelor sau poate a miilor de plangeri formulate de bistriteni impotriva primarului, oficiale si mai ales neoficiale, pe diverse canale, ce cu siguranta au ajuns la partidul sau - PSD, si astfel pentru a nu strica imaginea social-democratiei, a inceput sa se ataseze de mase, de viitorii votanti, pentru ca 2012 este deja aproape. Chiar daca nu va candida la un nou mandat de primar, (a fost intrebat si nu a raspuns pe aceasta tema) Cretu nu vrea, nu trebuie si nu poate strica imaginea locala  PSD, deoarece de ea atarna viitorul local al acestui partid. La viitoarele alegeri locale din municipiu, PSD va fi judecat in functie de performantele si prestanta primarului Cretu, daca acestea sunt rele si rezultatul la urne va fi la fel, iar partidul sau cu siguranta nu doreste asta, chiar cu riscul sacrificarii politice a unui singur  om – O.T.Cretu.

 

 

Marius V.Chiuzan

1 comentariu1939 vizualizări29 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0