Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 04 Iulie 2020 - 10884 vizitatori azi
Demagogie la primarie.

De 3 ani de zile Bistrita noastra e condusa de psd-istul Cretu care din pozitia de primar poate, trebuie si chiar este obligat de lege sa asigure conditii de trai decente bistritenilor, cel putin la capitolul folosirea in conditii normale a domeniului public. Din nefericire la aproape toate capitolele, primarul Cretu prefera doar sa vorbeasca frumos in fata presei si sa mimeze realizari, in rest isi vede linistit de afaceri, investitii ciudate si servirea cu promptitudine a clientelei politice din PSD si mai nou chiar din PDL.

Supararea mea de astazi are legatura cu ultimele declaratii ale primarului Cretu la turul ciclistic al municipiului Bistrita la care "edilul" ca un adevarat demagog a aparut pe bicicleta si cu un tricou ce promoveaza saptamana fara autoturism. Si atat!

De 3 ani, primarul Cretu nu a facut o pista de biciclete, un marcaj, un suport pentru biciclete sau ceva practic pentru cei care folosesc zilnic acest mijloc de locomotie nepoluant, deci ecologic.

365 de zile, primarul Cretu isi plimba fizicul intr-un "Jeep" din dotarea primariei, cumparat evident pe banii bistritenilor, masina poluanta, consumatoare de tone de carburanti intr-un an, pentru care mai marele Bistritei chiar a rezervat un loc de parcare chiar in fata institutiei pe care o conduce vremelnic.

Doar odata pe an la turul ciclistic organizat de primarie, primarul Cretu isi ia masca de biciclist si face declaratii mieroase in presa pentru a-i incanta cu vorbe mestesugite pe cei ce promoveaza sportul, mersul pe bicicleta, ecologia, stilul sanatos de viata si comportamentul european in aglomerarile urbane de tip medieval.

Atat, doar o zi, mai bine zis cateva ore, primarul Cretu este biciclist. In rest ii uraste de moarte pe cei ce apreciaza stilul "velo" ce vezi doamne ii incurca Jeep-ul in trafic si ingreuneaza parcarea in fata primariei municipiului Bistrita.

Aproape toata presa locala l-a filmat si pozat la turul ciclist pe "intaiul biciclist al tarii - municipiului", poate din simtul datoriei de jurnalisti, poate din slugarnicie sau in gluma, pentru ca ce gluma mai frumoasa e asta cand il vezi pe primarul "jeep-anist" urcand odata pe saua unei biciclete. Iar cum "Dumnezeu nu doarme si nici culca-te" vorba conationalului nostru maghiar, nazdravana bicicleta a primarului s-a defectat pe Pietonal chiar cand biciclistul nostru de ocazie dadea frumos in fata presei declaratii pe care nu le crede nici un copil de 3 ani despre ce face primaria pentru promovarea ecologiei si a mersului pe bicicleta.  Bla, bla, bla….

 Nici in acest an Bistrita nu va avea o pista pentru biciclisti, poate doar la anul fiind si campanie electorala pentru locale, primarul Cretu se va gandi sa materializeze un proiect pentru o pista pentru biciclete in stil Emil Boc:  pleaca de nicaieri, spre niciunde. Dupa modelul autostrazii de la Turda la Gilau, pista biciclistilor bistriteni va pleca din fata blocului Lama pana in fata la Magura, fara trasee de legatura, dar ca pe hartie sa fie o pista se vor mai face 2 tronsoane de "autostrada ciclistica " la Viisoara si la Unirea, la care poate vom ajunge urcandu-ne tot in jeep-ane, "mersane" sau alte masini de fite pentru care primarul Cretu creeaza toate facilitatile in vechiul si linistitul de altadata oras Bistrita.

Municipiul a devenit intre timp orasul sensurilor giratorii cu "autostrazi" pentru jeep-anisti smecheri si spaima biciclistilor ce si-ar dorii un oras cu adevarat european cu piste si facilitati ca si in Europa pe care a vizitat-o primarul Cretu de zeci de ori pe banii nostrii dar fara sa inteleaga nimic de acolo si mai ales fara sa aplice nimic din ceea ce fac occidentalii de zeci de ani pentru oameni, nu masini.

 

 Marius V. Chiuzan

 

 

 

P.S: Vedeti si declaratiile demagogice:

 http://www.youtube.com/watch?v=dSGUErtCEkg

 

 

 

 

 3 commentarii2674 vizualizări19 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0