Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 04 Iulie 2020 - 11254 vizitatori azi
Dupa cenzura pe fata de la TVB atat mai pot sa spun: Adio TVB eu nu sunt sluga PDL. (si nici a altor partide).

Cu durere in suflet, chiar la propiu, trebuie sa ma despart de TV Bistrita, pentru a 2 a ora in viata, poate pana va mai exista noua echipa de conducere, definitiv.

De ce m-am suparat pe TVB sau mai bine zis pe conducerea postului, va explic imediat. Fara a da nume, pentru ca eu ma consider un om cu onoare, inaintea emisiuni de miercuri seara, 20 octombrie 2010, am avut mai multe discutii telefonice referitor la tema propusa in emisiunea pe care o realizam "Bistrita sub lupa". Dupa cum era firesc am fost intrebat ce teme voi aborda. Si am spus ca voi face referire la salubrizarea din Bistrita, gunoaie, mizerie, dezastru, dar si rampa de gunoi municipala. A treia tema propusa, era cea referitoare la rampa de deseuri de la Tarpiu, depozitul de deseuri voluminoase din Bistrita si mutarea gunoaielor de la Beclean la Bistrita, tema vasta propusa de conducerea partidului ecologist, cu argumente solide dealtfel.  De aici, de la tema a treia au aparut si problemele, deoarece avea directa legatura cu fosta conducere municipala si cu actuala conducere a Consiliului Judetean unde sunt factori de decizie din PDL. Asa ca mi s-a spus clar ca exista un contract de publicitate cu CJ-BN si drept urmare nu pot aborda aceasta tema pentru a nu aduce prejudicii de imagine CJ. .....ha, ha ,ha. Ce penibil.

La aceste pretentii am reactionat asa cum stiu eu. NU ACCEPT CENZURA. Adica sa tac. Sa spun doar ca primarul PSD - T.O. Cretu e rau, si e rau in cateva domenii ca: denivelari, piste pt. biciclete, centura 2 Sud, afaceri in salubrizare si altele, dar sa nu amintesc nimic de celalalt dictator, cel al judetului, PDL–istul Liviu Mihai Rusu. Ultimul face si desface, numai el stie ce, deoarece teoretic nu da socoteala pentru banii publici cheltuiti nici macar sefului lui de partid, deputatul Ioan Oltean, cu atat mai putin opiniei publice. Nu mai vorbesc de faptul ca Liviu Mihai Rusu nu a raspuns solicitarilor presei si a colegilor din C.J.- consilieri, de a spune pe ce a dat banii institutiei sau la cine se duce publicitatea de pe bani publici, mai exact la ce organe de presa. Eu stiu la cine, ii stiu pe "profitorii din presa" ai banilor de la C.J. dar astept si actele oficiale ca sa le pot bate obrazul gros ca s-au facut slugile unui om sau mai rau a unui partid.

Toti colegii onesti din presa bistriteana ma stiu, ca sunt "prost" si ca nu accept compromisurile nici macar morale, astfel ca renunt la contractul de colaborare cu TVB, daca pentru acesta trebui sa fac plecaciuni in fata cuiva, a lui Liviu Rusu, altui mahar din CJ sau PDL. Nu am facut-o si nu o s-o fac niciodata. Da, am colaborat profesional cu partidele politice, dand consultanta de presa atat la PNT-CD, PC sau Partida Romilor cat si cu unii lideri din  PNL, PSD, PDL sau UDMR, dar pe baze reale, corecte, profesionale, ce nu implicau slugarnicia, tacerea vinovata sau amnezia provocata. Toti ma stiau si au acceptat conditiile mele de moralitate. Da, am lucrat cu fosta conducere a TVB, cu Mihaela Viluta Bratfelean si ne-am contrat de multe ori pe probleme de moralitate, dar aceasta nu a indraznit niciodata sa ma cenzureze sau sa imi impuna ce sa spun sau mai bine zis sa nu spun, sa tac complice. Daca a fost de spus ceva contrar opinilor mele, a spus ea, Mihaela, cu raspundere, in fata telespectatorilor, si pentru aceasta am respectat-o.

In aceste conditii, optiunile mele sunt clare, trebuie sa plec de la TVB, nu mai pot ramane cu noua conducere care are contract de imagine cu C.J. si alte firme mai mult sau mai departate de PDL. Nu moare lumea si nu e un capat de tara ca pleaca Marius V. Chiuzan de la TVB, e plin cimitirul de oameni de neinlocuit, asa ca se vor gasi colegi din presa ca sa se "dedulceasca" din bani sponsorizati de C.J. sau P.D.L., dar eu nu pot accepta asta. Si nici nu sar si nu voi sarii in alta barca afiliata politic. Am sperat ca noua conducere sa fie impartiala si nu a fost, chiar daca mi s–a spus de catre prieteni ca e venita pe filiera PDL, si le multumesc pentru avertizment, eu i-am crezut pana la proba contrarie, le-am acordat prezumtia de nevinovatie. Eu stiu si sunt convins ca cele 4 partide mari- PDL, PSD, PNL si UDMR sunt vinovate pentru dezastrul din Romania, mai ales liderii lor nationali, cei care au avut puterea de decizie in ultimii 20 de ani. Evident ca in fiecare din aceste partide sunt oameni buni si unii exceptionali, cu care sunt prieten, amic sau coleg, pentru ca impartasim aceleasi valori comune, cinste, corectitudine, adevar, onestitate etc, dar din pacate acestia nu au functii de decizie. Vor sari unii si vor spun ca "tin cu un partid sau altu" si ii linistec spunandu-le ca am un frate membru PNL, un nas de cununie membru PDL si un cumnat membru PSD si tin foarte mult la ei, dar asta nu inseamna ca fac politica partidelor lor. Eu am fost si voi ramane independent, indiferent cat mie de greu sau imi va fi din punct de vedere financiar.

Asa ca adio noul TVB , ramai cu bine in P.D.L.     

 

Material scris la suparare dupa  emisiunea din seara de 20 octombrie 2010, cand noua conducere "democrata" de la TV Bistrita mi-a oprit programul inainte cu 20 de minute (pentru a difuza un material de propaganda cu A. Vidianu) iar pe parcursul unei ore si jumatate ( in loc de 2 ore) a programat in disperare de cauza extrem de multa publicitate si promo, comparativ cu alte emisiuni de gen, tot pentru a ma cenzura pentru "impertinenta" de a aminti de cenzura impusa la TVB de Consiliul Judetean si lideri PDL.

 

Marius V. Chiuzan.

 

PS. – astept reactia colegilor onesti din presa.

8 commentarii2779 vizualizări20 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0