Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 04 Iulie 2020 - 10020 vizitatori azi
Vai de "Gloria" voastra juniorilor.

De mai mult timp "ma tot supara" noua conducere de la clubul de fotbal Gloria Bistrita.

Nu este vorba de terenurile si spatiile luate in anii 90 de la municipalitatea Bistrita, nu e vorba de spatiile vandute la Leoni sau Roseyarns, de spatiile de la Autogara colt cu Garii, de terenul de zgura dat la magazinul Plus, sau de alte afaceri facute de conducerea de la Gloria in ultimii 20 de ani. Nu e vorba nici de transferuri pe milioane de euro sau dolari sau miliardele de lei vechi luati de la primaria Bistrita sau Consiliul Judetean BN. De ele o sa ma mai ocup, in timp.    

E vorba de onoare si respect, de incercarea de umilire a jurnalistilor care inca isi permit sa vorbeasca sau sa scrie liber, nu la comanda si nici slugarnic dupa ce au primit mici favoruri sau contracte, ei sau redactiile lor. E vorba de faptul ca tinerii conducatori de la Gloria sunt cu mult mai rai si mai nepasatori decat vechea conducere reprezentata de "tata sau Lordul" Jean Padureanu sau Costica Sanduta.

Toata viata am tinut la aceasta echipa, Gloria Bistrita, de mic copil, cand juniorii de acum pe post de directori inca nu vazusera lumina zilei, am fost in toata Transilvania cu Gloria Bistrita sa vad cum joaca in deplasare. Si atunci lumea iubea cu adevarat echipa Gloria si o insotea peste tot, e drept ca unele deplasari erau sponsorizate la capitolul transport de club sau de PCR. Da, era alta viata si era o echipa fara fite, cu jucatori apropiati de spectatori si conducerea la fel, evident ca si presa iubea echipa Gloria, mai ales ca avea si de ce. Cum sa nu ii fi iubit pe Ciocan, Moga, Hurloi, Andrecuti, Cervinschi, Doru Nicolae, Filipoi, Pantilimon, Ferent, Butuza, Damian, Coman, Fogorosi, Gavrilas, Sigmirean, Berceanu, Ion Nicolae, Georgescu, si altii care veneau cu tine in autocar cand mergeau in deplasare, dadeau autografe si stateau la o poveste fireasca cu suporterii. Cum sa nu ii fi iubit? Toata lumea ii iubea si cred ca inca ii mai iubeste, desi nu faceau cantonamente in Antalia sau statiuni din Austria si Italia, si nu aveau salarii sau prime de joc de mii de euro.

Acum alta e situatia, jucatori sunt niste vedete de carton pe piedestale false, cu fite si figuri, aproape toti, sau niste ilustri necunoscuti, pe care nu se mai inghesuie nimeni sa ii cunoasca pentru ca sunt distanti si asta e se pare noua  politica a clubului. Nu mai este galerie si nu va fi de graba, deoarece suporterii maturi s-au saturat de figurile celor care conduc clubul si de raceala lor, asa ca toata galeria se rezuma la niste pusti inimosi si atat.

Cine e de vina pentru situatia actuala? Timpul cu siguranta. "Lordul" Jean e prea obosit sa se mai ocupe de toate maruntisurile ca pe vremuri, Sanduta e doar consultantul din umbra iar Consiliul de Administratie e ocupat cu banii si afacerile, treaba lor. Tot timpul e de vina ca au aparut aproape 10 directorasi si sefuleti tineri, unii abia scapati de liceu, dar cu aere de mari vedete, care fara experienta duc clubul spre ruina financiara, morala si delasare. Tot lupii tineri fara experienta si maturitate in actiune sunt de vina ca presa nu mai iubeste clubul Gloria, si de ce ar iubi-o cand reprezentantii ei isi bat joc de presa si ii umilesc pe cei demni.

 

Ultima gaselnita a unor neexperimentati lideri de la Gloria este situatia acreditarilor pentru presa. Adica presa trebuie sa se acrediteze la fiecare meci de acasa, cu dosar ca pe vremea P.C.R. cu date si fapte, copii peste copii ca asa vrea sa para interesant si util un junior de la Gloria cu ifose de sef. Mai "ficiorasi". Luati exemplu de la "tata vostru" - nea Jean care atunci cand se ocupa si de acreditari era simplu de lucrat cu presa. Se facea la inceput de sezon un dosar de acreditare si pe urma tot anul intrai pe baza de legitimatie de presa, iar la meciurile internationale trebuia sa mai dai un telefon de confirmare a prezentei tale de jurnalist la meci. Un singur telefon. Simplu ca buna ziua, unde iti prezentai datele de indentificare. Si atata. Nu erai umilit la fiecare meci si nici secretarele din redactii nu erau obligate sa faca tone de harti pentru juniorii directorasi de la Gloria. Mai "ficiori" pentru cele 10-15 milioane de lei net cat luati salariul lunar de la Gloria puteti raspunde la telefoanele presei toata ziua, asa ca nu va mai dati fete mari si ocupate cand va suna presa sau va face sugestii constructive la modul personal. Mai zambiti si voi in poze si descretitiva fruntiile dupa atata munca in zadar ca nu ati inventat voi mersul pe jos si coada la cireasa.

          De unde atata suparare la mine? Pai toate s-au acumulat in timp, s-a umplut paharul in fata indiferentei si chiar a nesimtirii unor directorasi de la Gloria.

Da, am fost suparat pe Jean Padureanu dar acesta alaturi de Constatin Sanduta au avut curajul sa invite un jurnalist indepedent la un pahar de apa plata si sa il intrebe de neajunsuri, sa ii explice pe ce s-au cheltuit banii de la primarie si CJ, sa ii arate logic unele dedesubturi ale clubului ce nu trebuie sa fie spuse pentru a nu periclita fara rost imaginea clubului. Dar tinerii directorasi sunt prea ocupati pentru a vorbi cu presa, mai ales libera, fara contracte cu Clubul. (Eu nu am avut si nu voi avea contracte cu Gloria sau intermediari de la ei mai ales ca folosesc si bani publici) E mai simplu sa atraga cativa jurnalisti tineri ca si ei, in special tinere naive, sa puna tara la cale si sa ignore restul presei. E mai simplu asa, pentru ca niste juniori ca si ei nu au simtul onoarei atat de dezvoltat si nici al datoriei, pentru unii presa e inca o joaca si se simt foarte bine cand un directoras le da personal o hartiuta de acreditare, ce li se pare un favor extraordinar, nu o obligatie de serviciu.

Da juniorilor de la Gloria.

 Nu va pricepeti la relatii publice, la relatiile cu presa, la munca cu oamenii si la atras suporteri. Asa ca ar fi bine sa va reveniti, sa va recalificati sau sa va dati demisia.

Inca e bine per total la Gloria, e inca Lordul la carma, partial, dar vai de Gloria lor, cand va ajunge pe mana acestor nepriceputi care se cred  schimbul de maine.

 

PS. Voi merge la meciul Gloria-Steaua ( Steaua e a doua echipa de suflet pentru mine inca de pe vremea lui Iordache si cantonamentele lor la ICAR) si fara acreditare de presa, desi m-am consacrat jurnalismului in ultimii 15 ani din viata. Inca imi permit sa dau 30 de lei pe un bilet de intrare, ce putea fi doar 10 lei daca se dorea atragerea suporterilor, dar treaca mearga, e o alta gafa a directorasilor care nu stiu sa lucreze cu oamenii, cu bistritenii.

 

In subsol va atasez comunicatul de la Gloria, pentru a vedea cum niste directorasi isi permit sa atace demnitatea jurnalistilor la fiecare meci pe teren propriu. (astept reactia "juniorilor jurnalisti" prieteni fara rezerve cu conducerea de la Gloria).   

 

Marius V. Chiuzan.

 

In atentia presei: acreditari Gloria - Steaua

Reprezentantii presei care doresc sa asiste la meciul ACF Gloria 1922 Bistrita - FC Steaua Bucuresti, din etapa a 13-a a Ligii I, sunt rugati sa trimita cereri de acreditare NOMINALE la adresa de e-mail media@acfgloria.ro sau la numarul de fax 0263-217 437. Cererile nu se trimit in nume personal, ci din partea institutiei (director/redactor sef/editor sef/sef de departament).

Data limita pentru primirea cererilor este ziua de vineri 29 octombrie, ora 09:00. Solicitarile venite dupa expirarea termenului anuntat nu vor fi luate in considerare. Toate cererile trebuie sa contina: nume, functia (reporter/fotoreporter/cameraman), institutia reprezentata, precum si copie a legitimatiei de serviciu pentru fiecare persoana in parte. Copiile pot fi trimise pe fax (0263-217 437), sau, scanate, pe adresa de e-mail media@acfgloria.ro. Cererile care nu vor contine toate datele mentionate vor fi respinse. Acreditarile pot fi ridicate de la sediul clubului nostru (Str. Parcului nr. 3), incepand de vineri 29 octombrie, ora 12:00.

Acreditarile vor fi acordate in functie de locurile disponibile si de numarul de solicitari, astfel incat sa existe un echilibru intre institutiile media. Pentru a asigura o distribuire uniforma, ne rezervam dreptul de a selecta solicitarile.

Accesul reprezentantilor mass-media in stadion se face pe la turnichetul pentru tribuna II D si masa presei (dupa cum se poate vedea si pe verso tichet - turnichetul rosu), nu pe la tribuna oficiala.

Jurnalistii prezenti la stadion sunt rugati sa aiba asupra lor, pe langa acreditarea de meci, si legitimatia de serviciu. Ziaristii care nu vor avea asupra lor legitimatia de serviciu, nu vor avea acces la masa presei, chiar daca detin acreditare de meci. Numele trecut pe acreditarea de meci trebuie sa corespunda cu cel de pe legitimatia de serviciu.

Conform regulamentelor in vigoare, la meciurile televizate in direct, reprezentantii televiziunilor nedetinatoare de drepturi sau ai altor institutii media nu au acces in stadion cu camere de filmat, putand filma doar la conferinta de presa/zona mixta de dupa joc. In Liga I, televiziunile detinatoare de drepturi sunt Antena 1, GSP TV si DigiSport. Jurnalistii care vor fi depistati ca detin camere de filmat in stadion, fara a avea acest drept, vor fi rugati sa paraseasca incinta stadionului si li se va ridica dreptul de a mai fi acreditati in acest sezon.

Va multumim si va asteptam!

Partida ACF Gloria 1922 Bistrita - FC Steaua Bucuresti, din etapa a 13-a a Ligii I, va avea loc duminica 31 octombrie, de la ora 19:30, pe Stadionul Municipal Gloria ...

Data adaugarii: 27 OCT 10  

0 comentarii3710 vizualizări29 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0