Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 07 Iulie 2020 - 12296 vizitatori azi
Libertatea de miscare si exprimare versus dreptul la viata.

In aceste zile mai multe canale media au fost invadate de o reclama a concernului EADS ce este implicat de mai multi ani in proiectul de securizare a frontierelor Romaniei,  unde se face propaganda companiei dar mai ales se fac afirmatii ce intriga orice roman cu spiritul liber si onest. In esenta se vorbeste de dreptul fiecarui european inclusiv al romanilor de a circula liber in U.E. si fara controale in spatiul Schengen. Se mai vorbeste despre dreptul cetatenilor la libertatea de exprimarea si alte drepturi teoretice.

Reclama EADS este doar o reclama si drept urmare ii cred pe cuvant pe creatorii ei dar nu pot sa trec cu vedrea un fenomen mult mai grav ce este ignorat cu buna stiinta de europeni dar mai ales de fostii si actualii demnitari romani: DREPTUL LA VIATA.

 

In Romania, la 21 de ani de la instaurarea noului regim, ce se autodenumeste democratic, romanii si-au pierdut dreptul la a mai fi bagati in seama. Poti sa spui aproape orice ca nimeni nu mai reactioneaza, (exceptia este data de cei 3 S- scandal, sange, sex) si aici ma refer la institutiile statului si factorii de decizie administrativi si politici atunci cand sunt sesizate fenomene grave din viata de zi cu zi (hotii, mafii, rapt pe fata, distrugere programata etc). Poti sa urli de durere ca nu ai sansa sa fi tratat omeneste daca esti din categoria majoritara (adica 80 la suta) a romanilor saraci. Aici ma refer la faptul ca acesti 80 la suta din romani nu mai au un drept real la viata (prevazut prin Constitutie) asigurat prin asistenta medicala decenta, alimentatie, apa si hrana normala, dreptul la un adapost deasupra capului, dreptul la asistenta sociala pentru cei nevoiasi si alte drepturi esentiale pentru existenta fiintei umane, drepturi fundamentatele (prevazute de Carta ONU si Europeana) de nediscutat pentru supravietuierea unui individ.

            Tot aceasta masa majoritara de romani, 80 la suta, nu mai au dreptul real la o educatie si formare sanatoasa si un invatamnat de calitate, deoarece tot mai des tinerii sunt nevoiti sa abandoneze scoala din cauza lipsurilor financiare a familiei din care provin.

Se incalca dreptul la o informarea reala si corecta a cetateanului prin aglomerarea cu buna stiinta a canalelor media cu stiri surogat, neesentiale, confuze, alarmante, vulgare si nefolositoare cetateanului, care mai mult, sunt foarte daunatore in special tinerilor care nu au inca un reper normal, pozitiv si un scop in viata.

Se incalca dreptul romanilor la o viata de familie decenta atunci cand guvernantii nu mai sprijina mama si copilul si mai mult, le diminueaza la modul criminal indemnizatiile legale, atentand astfel clar la siguranta nationala prin reducerea planificata a natalitatii( foarte sustinuta acum in occident) .

Sunt inca multe alte drepturi pe care statul si guvernatii romani le ignora si nu le pun in concordanta cu prevederile europene, cum ar fi siguranta financiar-economica a individului creata prin reglementari in domeniul bancar, (vezi exemplul BNR care a permis marirea gradului de indatorare a unei familii atunci cand acceseaza un credit) au dus la ruinarea financiara si indatorarea a sute de mii de famiili din Romania.

Nu mai vreau sa amintesc de distrugerea programata a sistemelor de aparare nationala si transformarea soldatului roman in mercenar pentru o cauza pierduta prin lume, vanzarea inteligentei nationale prin indemnul la emigrare, vanzarea catre state europene si SUA precum si-a altor guvernari puternice a avutiei nationale, prin asa zisa privatizare, inclusiv in domenii strategice ca si telecomunicatiile, banci, energia electrica, gazele naturale, titeiul, ind.grea si metalurgica, ind.constructoare, ind.materialelor de constructii si ciment, ind. de aparare si altele.

Guvernatii romani fac orice, numai ce trebuie pentru cetateanul european din Romania nu, parca sunt pusi acolo sa actioneze in dusmanie, sa distruga romanul, ca intr-un scenariu secret de razboi total impotriva Romania pe plan financiar-economic, medical, psihologic, alimentar, agricol etc.

 

Revenind la EADS m-a intrigat sloganul lor referitor la libertatea de circulatie in spatiulul european, acum cand 80 la suta din romani abia isi duc traiul de pe o zi pe alta, unde bugetarii au ramas cu datorii uriase la bancile straine impuse si garantate ca si credibile de BNR si guvernantii romani.

Ce libertate de miscare vrei cand un bilet de tren de la Bistrita la Bucuresti costa cat mancarea unei familii sarace pe o saptamana sau mai mult?

Ce libertate de miscare in U.E. se doreste cand in multe tari europene nu ai drept de munca desi in principiu ar trebui sa il ai ca si cetatean europen?

Cum sa mergi in Europa cand salariul dat de patronul roman este de 275 de euro pentru marea masa a angajatilor, care abia iti ajung sa iti platesti facturile si sa mananci niste alimente proaste retrase de pe pietele europene dar vandute la pret mare in Romania?

Ce libertate de miscare se vrea in Europa cand guvernatii nostri ne lasa prada extremismului de stanga si dreapta europena, unde toti suntem "tigani" desi oficial se stie ca in Romania etnia rroma e bine definita si distincta fata de etnia romana, la fel ca si in Europa?

Cum poti circula in U.E. daca din 22 de milioane de romani doar 5 la suta isi permit sa economiseasca un leu de la o luna la alta?

Cum?

Cum ?

Cum ?

 

Concluzie e clara.

EADS isi face doar reclama la o prestatie comerciala pentru care a incasat sute de milioane de euro de la guvernul roman, fara ca majoritatea cetatenilor europeni romani sa poata benificia practic de libertatea de miscare sau de libertatea de exprimare atat timp cand ei, adica 80 la suta din romani, traiesc sub pragul de saracie recunoscut la nivel european si sub nivelul indemnizatie de ajutor social-somaj a celui mai sarac occidental.

 

Romania a devenit o tara buna doar de plata catre bancile straine pentru imprumuturi tot de straini luate, pentru plata unor facturi aproape duble fata de cele europene la utilitatii, o sursa de imbogatire a mafiilor nationale si internationale, unde drepturile europene sunt doar teoretice pe cand obligatiile sunt litera de lege pentru saraci.

Atunci la ce bun atatea sacrificii si vanzari din Romania pentru a intra in U.E. ?         La ce bun ca am intrat in NATO  daca ei ne vor doar soldati pe post de carne de tun si piata de vanzare a armelor lor date la reforma (casare)?

La ce bun schimbarea unui regim socialist de sorginte nationala intre 1965-1980, care asigura necesitatiile de baza fiintei umane, (casa, masa serviciu,) daca nu se mai pot asigura lucrurile necesare supravietuiri unui roman, dar in schimb le dam "gargara" cu libertatea si dreptul la circulatie.

(dupa "defectarea" in 1978 a gen. Pacepa a demarat in forta propaganda impotriva Romaniei, sustinuta de americani, ce se simteau tradati de democratul din est, dusmanul rusilor - Ceusescu, prin Vocea Americii si Europa Libera, posturi ale CIA, etc si sabotajele rusesti impotriva romanilor, vezi episodul cu inghetul in case din cauza unei "avarii" la condutele de gaze rusesti din 1985, exact ca la ucrainieni in 2009, etc)

Vom reveni…….

 

 Marius V. Chiuzan.

 

 

 

P.S. -  O statistica europeana arata ca romanii muncesc cel mai mult ca si numar de ore lunar si sunt platiti cel mai prost. (nu tine poanta guvernantilor cu lipsa de productivitate, pt. vin cu argumetul muncii la firmele straine gen Leoni unde productivitatea este egala cu a nemtilor dar salariu muncitorilor  romani nu depaste media de 300 de euro)

Aceiasi statistica arata ca avem cele mai mari preturi la alimentele de baza si produse de stricta necesitate din U.E.. Tot romanii platesc cel mai multe taxe si impozite din U.E.

 Toate acestea duc la saracirea, imbolnavirea si indobitocirea programata a romanilor, in special a majoritatii tinerilor.

 

0 comentarii5264 vizualizări30 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0