Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Miercuri 15 Iulie 2020 - 17578 vizitatori azi
20 MARTIE - ZIUA MONDIALA A SANATATII ORALE.

In fiecare an ar trebui sa ne aducem aminte de aceasta zi! De ce? Pentru ca in fiecare an, cel putin o data este indicat sa vizitam medicul stomatolog. Numai in acest fel vom putea vorbi despre profilaxia cariei dentare, a imbolnavirilor gingivale, despre infectia de focar. Este important de retinut ca orice boala depistata precoce, poate fi vindecata sau macar stabilizata.

In acest context, din initiative Asociatiei Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania in parteneriat cu cateva firme sponsor, Colegiul Medicilor Dentisti Bistrita-Nasaud si Clubul Lions, s-a putut organiza o actiune de profilaxie oro-dentara la Preventoriul TBC de copii Ilisua.

De asemenea, prin bunavointa Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, se vor trimite mareriale de informare in vederea prevenirii unor boli transmisibile. La aceasta activitate de profilaxie, participa patru tineri medici stomatologi, membri ai Colegiului Medicilor Dentisti Bistrita-Nasaud, carora le multumim pe aceasta cale:Dr.Chira Adrian, Dr. Ernst Doris, Dr. Malutan Oana, Dr. Moldovan Florin.

Acestia vor monitoriza in timp cei 67 de copii aflati la Preventoriu si vor face efortul de a-I trata. In acelasi timp le va fi explicate tehnica unui periaj corect,modalitati de pastrare a igienei oro-dentare corespunzatoare, notiuni despre o alimentatie sanatoasa.

Am dori ca astfel de activitati de voluntariat, sa fie multiplicate in beneficiul si altor categorii de persoane defavorizate din judetul nostru.

 

Biroul de conducere al CMD BN

Presedinte, Dr. Pop Marius-Nicolae.

0 comentarii2863 vizualizări19 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0