Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 18 Ianuarie 2022 - 14587
"Parlamentul imi confirma viziunea imunda, dupa 15 ani. Educatia se refera si la sex, si la sanatate".

Conferentiarul universitar Vasile Mihaescu, cunoscut opiniei publice drept "Bebe Sexologul" a declarat, in cadrul Primei Conferinte Nationale de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie, ca pana si Parlamentul Romaniei a constientizat ca, in formarea tinerilor, un rol esential joaca educatia sexuala. Proiectul de lege privind introducerea, ca materie obligatorie, a educatiei sexuale in scoli a primit un vot negativ din partea Senatului, dupa ce deputatii au dat aviz pozitiv.

            Declaratia profesorului vine in contextul in care tara noastra ocupa prima pozitie in U.E. la numarul de fete sub 15 ani care devin mame si locul secund privind sarcinile in randul adolescentelor cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani. Mai mult decat atat, Institutul National de Statistica  ne-a avertizat ca peste 35.000 de cupluri au divortat in 2013, cu 13% mai multi fata de anul 2012, ceea ce ar trebui sa ne puna un real semn de intrebare. De asemenea, Eurostat ne spune ca rata fertilitatii in Romania este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne indreptateste sa credem, potrivit specialistului, ca nu exista numai cauze medicale in acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concura si cauzele psihosociale.

In expozeul sau, conferentiarul pune accent pe preventie, iar aceasta se poate materializa numai prin introducerea unui "curs serios de educatie sexuala" in scoli si universitati. "Conferinta pe care am sustinut-o a avut ca tema, intamplator, una dintre preocuparile de ultima ora ale Parlamentului Romaniei: educatia sexuala. In sfarsit, dupa 15 ani de vorbit la radio, TV, aparitii editoriale, despre sex, educatie sexuala in scoli si universitati, cand nu am fost perceput ca fiind normal, iata, Parlamentul, in sfarsit, imi confirma viziunea imunda", declara sexologul Bebe Mihaescu, facand referire la proiectul de lege.

            Conferentiarul Mihaescu mai spune ca "primul pas catre schimbarea mentalitatii s-a facut, chiar daca proiectul de lege nu a trecut si de Senat" si este convins ca aceasta nevoie a Educatiei romanesti se va materializa cat de curand. "Am satisfactia uriasa ca alesii din Parlament - nu toti, dar multi dintre ei - traiesc realitatea despre care vorbesc de atata timp. In acest sens, Conferinta Nationala de Psihoterapie Experentiala si Hipnoterapie a mai aratat ceva: specialistii pe care Ministerul ii cauta, exista deja: mii de psihologi si psihoterapeuti pe care Romania ii are foarte bine pregatiti sa faca fata acestei provocari. Ei si-au prezentat opiniile in luarile de cuvant", afirma Bebe Sexologul in cadrul conferintei despre relatiile de cuplu si sexualitate.

            Prima Conferinta Nationala de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie, care a avut ca tema "Dezvoltare, cuplu, sexualitate", a fost organizata de Asociatia de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie (APEH), sub egida Colegiului Psihologilor din Romania, in colaborare cu Universitatea Transilvania din Brasov (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei), in perioada 30-31 mai 2015, in Aula Magna a universitatii brasovene.

Manifestarea stiintifica a culminat cu prezentarea a trei carti de specialitate, semnate de conf. univ. dr. Vasile Mihaescu, care au fost publicate la Editura Polirom: "A face dragoste aproape perfect", "Corp, sexualitate si psihoterapie" (2014) si "Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital" (2015).

 

Persoana de contact

Dr. Vasile Mihaescu

0730.017.400

mihaescuv@yahoo.com

 

Transmite, pt Bistritanews.ro

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

 

Mihaela Forgaciu

0728.670.830

mihaela.forgaciu@yahoo.com  

0 comentarii5971 vizualizări04 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0