Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Saptamana Mondiala a Alimentatiei la San: 1-7 August 2016.

Directia de Sanatate Publica Bistrita Nasaud, in parteneriat cu Asociatia Medicilor de Familie - Filiala BN, OAMGMAMR Filiala Bistrita, SAMAS - Filiala Bistrita, Cabinetul Judetean de Planificare Familiala; Asociatia "Clubul Amazoanelor Bistritene", mass-media locala, deruleaza in perioada          1-31 August 2016 Campania de informare - educatie - comunicare (IEC) dedicata Saptamanii Mondiale a Alimentatiei la San, avand ca motto: "ALAPTATUL: O CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA!" 

Tema campaniei "Saptamana Mondiala a Alimentatiei la San 2016" se refera la sustenabilitate, dezvoltare durabila si modul in care alaptatul contribuie la asigurarea bunastarii inca de la nastere, precum si la promovarea respectului reciproc si fata de mediul inconjurator.

Campania IEC se concentreaza pe 17 obiective de dezvoltare durabila (ODD), pe care guvernele din intreaga lume si-au propus sa le atinga pana in anul 2030. ODD acopera probleme privind sanatatea mediului, economia si capitaluri proprii. Noile ODD abordeaza cauzele profunde ale saraciei si ofera o viziune de dezvoltare functionala pentru toti oamenii, din intreaga lume. Saptamana Mondiala a Alimentatiei la San 2016 marcheaza un nou inceput pentru toti, in ceea ce priveste modul in care putem realiza o dezvoltare durabila, prin protejarea, promovarea si sprijinirea alaptarii.

 

      Obiectivele campaniei:

  1. Informarea populatiei cu privire la noile obiective de dezvoltare durabila (ODD) si a modului in care rezultatele acestora pot fi influentate de imbunatatirea alaptarii si alimentatiei copiilor mici;
  2. Promovarea alaptarii ca o componenta cheie a dezvoltarii durabile;
  3. Identificarea si implicarea cat cat mai multor actori in promovarea, protectia si sustinerea alimentatiei la san.

 Activitati:

1) sesiune de formare a personalului din asistenta  medicala comunitara si interventie la intalnirea lunara a medicilor de familie din judet;

2) activitati informativ- educative in unitati sanitare, institutii, intreprinderi, cu prilejul unor evenimente publice;

3) sesiuni educative in comunitatile rurale;

4) realizarea si distribuirea unor materiale informative si promotionale (pliante, fluturasi, afise) si campanie in social media.

           Grupuri tinta: parinti/ viitori parinti; mame/ femei tinere; personalul medico-sanitar; personal din asistenta sociala; reprezentanti  ai administratiei publice locale; lideri formali si nonformali din comunitatile rurale; populatia generala.

 

            Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica asigura finantarea, coordonarea, analiza si evaluarea rezultatelor Campaniei.

La nivel judetean, coordonarea este asigurata de Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii din cadrul Directiei de Sanatate Publica: telefon 0263/ 217337, website: http://dspbn.bistrita.ro/

0 comentarii2919 vizualizări03 august 2016




rss 2.0
rss 2.0