Sanatate Marti 17 Iulie 2018 - 18034 vizitatori azi
Saptamana Europeana a Mobilitatii 16 - 22 septembrie 2016.

Directia de Sanatate Publica Bistrita Nasaud in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita,  Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita Nasaud, Liceul Teoretic Sanitar si Asociatia Ascendent, deruleaza in perioada 16 - 22 septembrie 2016 o campanie de Informare - Educatie - Comunicare (IEC) dedicata "Saptamanii Europene a Mobilitatii, avand ca motto "Mobilitate inteligenta. Economie puternica".

           Scopul general al campaniei este de a impulsiona autoritatile locale europene sa asigure masuri de transport sustenabil si sa incurajeze cetatenii sa aleaga alternativele ecologice si sanatoase, in detrimentul deplasarii cu masina, avand ca rezultat cresterea calitatii vietii in orase. Renuntand pentru o saptamana sau numai pentru o zi la masina personala, se aduc beneficii importante atat mediului, cat si sanatatii personale. 

       Obiectivele campaniei:

-        Promovarea "mobilitatii inteligente" ca modalitate de a reduce poluarea aerului, poluarea fonica, numarul accidentelor de circulatie si a risculului pentru suprapondere/ obezitate si alte boli cronice.

-        Promovarea "economiei verzi", care consuma putina energie si polueaza putin, obiectiv asumat de UE prin adoptarea unor tinte concrete pentru a fi atinse pana in anul 2020. Acestea includ:

  • reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera;
  • cresterea cu 20% a eficientei energetice;
  • o cota de 20% din consumul total de energie sa fie energii regenerabile;
  • constientizarea publicului cu privire la necesitatea de a actiona impotriva poluarii cauzate de cresterea traficului in mediul urban.

 In acet context, actiunile actualei campanii sunt orientate spre informarea si incurajarea populatiei - in special din mediul urban - sa se deplaseze inteligent, in paralel cu sensibilizarea factorilor de decizie la nivel local si national de a dezvolta infrastructura necesara alternativelor ecologice de deplasare. Principalele actiuni planificate sunt:

- elaborarea si distribuirea de materiale informative si promotionale in cadrul activitatilor organizate in perioada 16 - 22 septembrie in municipiul Bistrita, in colaborare cu primaria municipiului Bistrita (PMB);

- organizare punct de informare si concursuri tematice pe pietonal in ziua de 22 septembrie;

- informare si distribuire de materiale educative in cadrul intalnirii trimestriale cu personalul din asistenta medicala comunitara din judet;

- distribuire de materiale educative si suport metodologic in unitatile de invatamant din judet prin reteaua electronica;

- conferinta de presa "Ciclisti belgieni sprijina batrinii din Romania" (17 septembrie 2016).

 Campania este finantata de catre Ministerul Sanatatii. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de catre Institutul National de Sanatate Publica.

 

          Mai multe informatii: Directia de Sanatate Publica Bistrita, str. Zimbrului, nr. 5; telefon 0263 217337; website: http://dspbn.bistrita.ro

 

0 comentarii7490 vizualizări16 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0