Sanatate Marti 17 Iulie 2018 - 18044 vizitatori azi
STAREA VICTIMELOR EXPLOZIEI UNUI BLOC DE LOCUINTE DIN NOAPTEA DE 18/19.10.2016.

La Unitatea de Primire Urgente  a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita au fost aduse, in data de 19.10.2016, incepand cu ora 1, un numar de 9 persoane, victime ale accidentului. Toti pacientii au fost examinati, investigati si evaluati complex. In functie de gravitatea cazului, s-a decis atitudinea terapeutica, astfel ca un barbat a fost transferat la Spitalul de Arsi din Bucuresti, o femeie a fost internata in sectia Chirurgie si un alt  barbat a fost internat in sectia Medicina Interna din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita

La ora 9, starea pacientilor era urmatoarea:

1. Barbat de 24 ani cu diagnosticul: Coma indusa medicamentos. Arsura de cai aeriene superioare. Arsuri gradul I, II si III pe aproximativ 70% suprafata corporala. Tulburari de comportament. A fost transferat in cursul noptii la Spitalul de Arsi Bucuresti, cu echipaj de Terapie Intensiva Mobila.

2. Femeie de 18 ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Arsura gr.II ambe maini. Internata in sectia Chirurgie Bistrita

3. Barbat de 48 de ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Intoxicatie cu monoxid de carbon. Internat in sectia Medicina Interna Bistrita.

4. Barbat de 30 de ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Traumatism cranio-cerebral acut. Contuzie de coloana cervicala. Contuzie toraco-abdominala. A refuzat internarea si a plecat pe propria raspundere.

5. Femeie de 24 ani, cu diagnosticul: Traumatism cranio-cerebral acut. Amnezie retrograda  -este transferata pentru consult in sectia Psihiatrie Bistrita.

6. Sugar de 9 luni, cu diagnosticul: Contuzie frontala. Escoriatie piramida nazala si regiunea temporala posterioara. Parintii refuza internarea pentru supraveghere.

7. Femeie de 57 ani, cu diagnosticul: Atac de panica, externata la domiciliu.

8. Barbat de 18 ani cu diagnosticul: Plaga contuza antepicior drept, externat la domiciliu.

9. Barbat de 31 ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie, externat la domiciliu.

0 comentarii7063 vizualizări19 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0