Sanatate Joi 19 Iulie 2018 - 30038 vizitatori azi
Serviciul de asistenta pediatrica de urgenta Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri intr-un an.

Peditel 1791 a fost finantat cu 745.000 de lei de catre Fundatia Vodafone Romania de la lansarea sa, in anul 2013, si pana in prezent. Serviciul Peditel, care ofera sfaturi medicale pediatrice de urgenta prin telefon, disponibil non-stop la numarul 1791, a preluat 27.783 de apeluri din toata tara in perioada februarie 2016-ianuarie 2017. Peditel a fost finantat cu 745.000 de lei de catre Fundatia Vodafone Romania de la lansarea sa, in anul 2013, si pana in prezent. Acest serviciu este operat de medici specialisti si se adreseaza oricarui parinte care doreste sa obtina un sfat medical pentru afectiuni fara risc vital pentru copilul sau.

Serviciul Peditel 1791 este un proiect implementat la nivel national de Fundatia Parinti din Romania, cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania, prin programul "Connecting for Good".

Sfaturile acordate prin telefon de medicul de garda sunt de interventie rapida, Serviciul Peditel reusind in acest fel sa rezolve telefonic cazurile care nu necesita prezentare la medic si, in consecinta, sa preia din presiunea exercitata pe Unitatile de Primiri Urgente.

Cele mai multe dintre apelurile efectuate in ultimul an, 33%, au fost facute de parinti din judetul Cluj, urmate de un procent de 30% venite din Bucuresti. Cele mai frecvente probleme medicale care au necesitat sfatul medicului au fost starile febrile (33%), varsaturile (13%), diareea (10%) si racelile (10%).

Durata medie a unei convorbiri la Peditel a fost de 8 minute si 30 de secunde, iar solutiile oferite au fost in principal sfaturi medicale aplicabile acasa (76%). Pentru 18% dintre solicitari, apelantii au primit recomandarea de a face un consult la medicul de familie sau la un medic specialist in maximum 48 ore de la primirea apelului. Alte 6% dintre cazuri au fost redirectionate in maximum doua ore catre Unitatile de Primiri Urgente si doar pentru 0,49% dintre solicitari, respectiv 136 de cazuri, a fost necesara apelarea numarului unic 112 si solicitarea unei ambulante cu medic.

Fundatia Parinti din Romania a fost infiintata in anul 2005 ca un grup de initiativa al parintilor din Cluj, coagulati in jurul site-ului www.parinticlujeni.ro, cu scopul de a informa si a reprezenta clujenii cu copii, viitorii parinti, precum si pe toti cei interesati de problemele copiilor din judet. Din 2009, grupul de parinti clujeni s-a transformat in Fundatia Parinti Clujeni, care in 2012 a devenit Fundatia Parinti din Romania. Misiunea fundatiei este de a coagula si a cataliza interesele tuturor parintilor din Romania, interese legate de o viata mai buna pentru copiii si familiile lor. Astfel, fundatia reprezinta aceste interese si tine cont de specificul zonal al manifestarii lor si al solutiilor propuse. De asemenea, Fundatia Parinti din Romania promoveaza valorile care duc la o viata mai buna pentru familiile si copiii din Romania: responsabilitate, comunicare, implicare personala, munca, bucuria de a trai si respect fata de oamenii de langa noi.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

Mai multe detalii despre programele Fundatiei Vodafone Romania se regasesc pe

www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

0 comentarii5789 vizualizări22 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0