Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Duminica 17 Ianuarie 2021 - 13194 vizitatori azi
Noi medicamente pe listele acordate compensat si gratuit, disponibile pentru asigurati.

Executivul a introdus inca 9 molecule pe listele medicamentelor compensate sau gratuite de care beneficiaza asiguratii, pe baza de prescriptie medicala in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate sau cei inscrisi in programele nationale de sanatate, potrivit unei Hotarari adoptate astazi de Guvern. Aceasta masura are scopul sa asigure accesul la tratament cu medicamente noi inovative, pentru cat mai multi pacienti diagnosticati cu afectiuni la care nu exista metode de tratament satisfacatoare.

Cele 9 medicamente nou introduse in lista celor prescrise sunt medicamente de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli in regim de compensare de 100% din pretul de referinta. De aceste medicamente beneficiaza bolnavii cu proceduri interventionale percutane, numai dupa implantarea unei proteze endovasculare (stent), bolnavii care se afla in tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli transmisibile - Subprogramul de tratament si monitorizare a persoanelor cu infectie HIV/SIDA, bolnavii cu psoriazis cronic sever (placi), bolnavii cu mielom multiplu,  dar si pentru tratatamentul medicamentos al bolnavilor cu diabet zaharat, inscrisi in programul national.

Pentru aceste denumiri comune internationale, se estimeaza ca, in anul 2017,  decontarea se va incadra in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate alocat medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum / cost-volum-rezultat, respectiv bugetul alocat medicamentelor pentru boli cu risc crescut utilizate in programele nationale de sanatate curative.

 

Contact: 

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro 

 

0 comentarii5642 vizualizări28 septembrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0