Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 31 Martie 2020 - 17226 vizitatori azi
NOTIFICARE. CATRE CJAS BN.

Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca medicii de familie vor amana semnarea actului aditional de prelungire a contractului cadru pe anul 2018,pana la incheierea negocierilor dintre reprezentantii nostri la nivel national si CNAS.

          Avand in vedere prevederile contractului  de furnizare de servicii medicale in asistenta medicala primara semnat de medicii de familie cu casele de asigurari de sanatate, in temeiul dispozitiilor HG 161/2016 si Normelor metodologice aprobate prin Ordinul MS/CNAS nr. 1728/266/2017,acesta inceteaza la 31 decembrie 2017, dar durata lui se poate prelungi prin acordul partilor pe toata durata de aplicabilitate a H.G. nr. 161/2016. Aceste dispozitii se regasesc expres in modelul de contract de furnizare de servicii medicale in asistenta medicala primara semnat de medicii de familie cu casele de asigurari de sanatate, art. 4 si 5.

          Conform art. 255 din Legea 95/2006   "Relatiile dintre furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale si casele de asigurari sunt de natura civila, reprezinta actiuni multianuale si se stabilesc si se desfasoara pe baza de contract. In situatia in care este necesara modificarea sau completarea clauzelor, acestea sunt negociate si stipulate in acte aditionale."

          Avand in vedere textul legal, observam ca prelungirea valabilitatii contractului mf-cjas constituie o situatie care impune modificarea clauzelor contractului, existand posibilitatea de a negocia si stipula in acte aditionale aceasta valabilitate.

          Altfel spus, in limitele dispozitiilor art. 255, legea da prioritate vointei partilor, aceasta vointa comuna fiind cea care, intr-un contract, determina cuprinsul, natura si intinderea raporturilor dintre parti.

          In consecinta, este posibila semnarea unui act  aditional la o data ulterioara, cu efecte retroactive(adica din 1 ianuarie), daca partile decid in acest sens.

          Mentionam ca in aceasta perioada medicii de familie vor fi prezenti la cabinete conform programului comunicat CJAS si vor consulta gratuit asiguratii,dar nu vor elibera  retete compensate,bilete de trimitere clinice si paraclinice decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

 

 

  Presedinte APMF/MG                          Presedinte PMFBN

     dr.Niculai Dumitru                         dr.Munteanu Gabriel.

 

 

ASOCIATIA PROFESIONALA A MED.FAM/MED.GEN. - BISTRITA,str.Tudor Vladimirescu nr 1

CUI:13663293, Tel:0740039388

 

PATRONATUL MEDICILOR DE FAMILIE BISTRITA-NASAUD - BISTRITA,str.Lacramioarelor nr 3,sc c,Ap 4

CUI:25815069 , Tel: 0745399887

 

 

0 comentarii3808 vizualizări04 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0