Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Incident la Sectia de Psihiatrie.

La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita a ajuns sambata, 04.08.2018, o pacienta in varsta de 22 de ani din localitatea Nepos, in urma unei tentative de suicid. Dupa evaluare si tratament de specialitate, aceasta a fost internata la Sectia Psihiatrie de pe str. Somesului din Bistrita.

Duminica, 05.08.2018, in jurul orei 17.00, in timpul programului de vizita al unitatii, pacienta a fost vizitata de concubinul sau, cu care a stat de vorba pe o banca, in curtea complexului spitalicesc, timp de aproximativ 40 minute. Conducandu-l la iesire spre poarta, pacienta a fost bruscata de concubinul sau, care a intentionat sa o scoata cu forta din institutie. Scena a fost surprinsa de paznicul de serviciu (44 ani), care, alertand un coleg (infirmier), a ripostat, incercand sa il opreasca pe barbat, insa a fost palmuit.

Pacienta a fost urcata intr-o masina care era parcata in fata institutiei, moment in care paznicul si-a notat numerele de inmatriculare ale autovehiculului. Observandu-l, concubinul pacientei a coborat din masina, a scos un pistol cu gaz si a tras in directia fetei paznicului, parasind apoi zona.

Incidentul a fost comunicat de indata medicului de garda, care a sesizat Politia, ancheta fiind in desfasurare.

La cerera sa si a parintilor, pacienta de 22 de ani a fost externata din Sectia Psihiatrie, sub semnatura, pe propria raspundere.

Medicii legisti au stabilit ca paznicul necesita intre doua si trei zile de ingrijiri medicale, fiind in stare stabila, in afara oricarui pericol.

 

 

Purtator de cuvant,

Camelia Strungari

 

Luni, 06.08.2018

0 comentarii3185 vizualizări07 august 2018




rss 2.0
rss 2.0