Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Duminica 23 Februarie 2020 - 3626 vizitatori azi
Asigurarea conditiilor necesare desfasurarii normale a activitatii in sectorul sanitar in perioada sarbatorilor.

Avand in vedere apropierea sarbatorilor de iarna precum si a conditiilor meteorologice specifice pentru perioada urmatoare, Directia de Sanatate Publica a luat unele masuri, in vederea prevenirii aparitiei unor evenimente nedorite in randul populatiei:

  • S-a solicitat medicilor de familie evaluarea persoanelor aflate in situatie deosebita (bolnavi care necesita transport in vederea efectuarii dializei, gravide cu risc si aflate in ultimul trimestru de sarcina, copii 0-1 an, precum si cei cu afectiuni care necesita monitorizare permanenta, etc.) si indrumarea lor din timp, daca se impune, spre internare sau spre zone mai accesibile, mai aproape de unitatile sanitare.
  • Intrucat sezonul rece si perioada sarbatorilor de iarna este sezonul in care creste adresabilitatea pacientilor, in principal pentru afectiuni respiratorii si digestive, structurile de primire urgente ale spitalelor au fost avertizate sa se aprovizioneze cu medicamente si materiale sanitare, astfel incat sa faca fata afluxului crescut de pacienti din aceasta perioada.
  • S-au postat pe site-ul institutiei recomandari pentru populatie, pentru prevenirea incidentelor in timpul perioadelor cu temperaturi scazute.
  • Pe site-ul DSP BN poate fi vizualizat si  programul de lucru al centrelor de permanenta si al farmaciilor din municipiul Bistrita pentru intreaga luna decembrie, inclusiv sarbatorile de iarna.

 

Pentru perioada sarbatorilor de iarna, asistenta medicala va fi asigurata de catre serviciile de urgenta prespitalicesti si spitalicesti.

Serviciile prespitalicesti sunt asigurate de catre Serviciul Judetean de Ambulanta si serviciul SMURD. Apelarea lor se face prin serviciul 112, solicitarea ajungand la Dispeceratul Integrat de Urgenta.

In orasele Bistrita si Nasaudsi in comunele Teaca si Josenii Bargaului functioneaza Centre de permanenta ale medicilor de familie.

Asistenta medicala spitaliceasca va fi asigurata de cele trei unitati sanitare cu paturi publice, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, Spitalul Orasenesc Beclean si Spitalul Orasenesc "Dr.George Trifon" Nasaud, unde,la fel ca in fiecare an in aceasta perioada, populatia se va putea adresa serviciilor de urgenta din aceste unitati care functioneaza 24 din 24 ore.

Situatiile deosebite pot fi anuntate la La Directia de Sanatate Publicala tel.0263232601.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

DR. ANCA ANDRITOIU

0 comentarii1764 vizualizări19 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0