Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 30 Martie 2020 - 14748 vizitatori azi
Al 4-lea caz de gripa inregistrat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita. Update.

Inca un pacient in cazul caruia Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infectioase din Cluj-Napoca a confirmat ieri diagnosticul de gripa (virus gripal tip A) este internat la Sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

Este vorba despre un barbat in varsta de 52 de ani din Nasaud, cu numeroase afectiuni asociate, care initial s-a prezentat la UPU cu: Sindrom confuziv, Sindrom anemic sever, Traumatism toracic stg. (de 10 zile), Fracturi costale III, VIII, IX, X cu deplasare, Pleurezie stg., Hematom.

Pacientul a fost internat la Sectia Anestezie-Terapie Intensiva, evolutia starii sale de sanatate fiind nefavorabila. In prezent este instabil hemodinamic, intubat, ventilat mecanic, in stare grava. Nu era vaccinat antigripal.

Este al 4-lea caz de gripa inregistrat, de la inceputul anului, la un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita.

 

  Ceilalti 3 pacienti cu gripa confirmata, nevaccinati antigripal:

 

- barbat, 67 ani (loc. Livezile), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedat la Sectia ATI;

- femeie, 64 ani (loc. Beclean), virus gripal tip A (confirmat de Institutul Cantacuzino), decedata la Sectia ATI;

- barbat, 62 ani (mun. Bistrita), virus gripal tip A (confirmat de Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca), internat la ATI - in stare critica.

 

 

.

 

 

Pacientul de 62 de ani din municipiul Bistrita, cu diagnostic confirmat de virus gripal tip A si care se afla internat la Sectia Anestezie-Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita in stare critica, intubat si ventilat mecanic, cu afectiuni cronice asociate, a decedat, din pacate in aceasta dimineata, in jurul orei 5.00.

Este al treilea deces pe fondul virusului gripal tip A si al bolilor asociate la pacienti internati la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita. Pacientii nu fusesera vaccinati antigripal.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

 Reamintesc faptul ca la Sectia ATI mai este internat un barbat in varsta de 52 de ani, din orasul Nasaud, cu diagnostic confirmat de gripa (virus tip A) si comorbiditati, intubat, ventilat mecanic, in stare grava.

 

Cu respect,

Camelia Strungari,

 

 

0 comentarii1337 vizualizări17 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0