Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 30 Martie 2020 - 14692 vizitatori azi
TELVERDE COVID - 19.

Institutul National de Sanatate Publica, aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, pune la dispozitie linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc sa obtina informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID - 19 (coronavirus).


Cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID - 19 pot apela numarul 0800800358.


Romanii sunt rugati sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TELVERDE.


Programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.


.

 

Starea barbatului din judetul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID - 19 (coronavirus) si aflat in carantina la Institutul Matei Bals din Bucuresti este buna, in continuare acesta nu prezinta simptome caracteristice infectarii cu respectivul virus.

Barbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical si izolat total fata de restul pacientilor din unitatea medicala.

De la operationalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID - 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informatii despre modalitatile de preventie, dar si despre calea de urmat in cazul in care exista suspiciuni asupra contractarii virusului.

Reamintim ca programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Linia telefonica TELVERDE este strict pentru informarea cetatenilor si nu este un numar de urgenta!

In cazul in care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situatii trebuie anuntate la numarul unic de urgenta 112.

In Romania este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID - 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

 In contextul aplicarii masurilor necesare pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu noul Coronavirus, autoritatile nationale cu responsabilitati in gestionarea acestui tip de eveniment monitorizeaza permanent situatia la nivel national si international.

In acest moment, 182persoane se afla in carantina, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

 In ultimele 24 de ore au fost efectuate 135  de apeluri la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 (cele mai multe din Bucuresti - 33) cu privire la Coronavirus.

De asemenea, conform informatiilor comunicate de catre autoritatile locale Ambasadei Romaniei la Tokyo, sapte din cei noua cetateni romani, membri ai echipajului naveicroaziera DiamondPrincess, au fost debarcati si transferati intr-o facilitate speciala in localitatea Wako, prefectura Saitama, in apropierea orasului Tokyo. Starea lor de sanatate este buna. Acestia au fost testati pentru infectia cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca masura de preventie suplimentara, acestia vor fi supusi unei noi perioade de carantina de 14 zile.

 Doi cetateni romani au ramas pe nava, ca parte a echipajului esential necesar pentru mentenanta vasului. Starea lor de sanatate este buna.

 Cu privire la cei doi cetateni romani infectati cu COVID-19 si spitalizati in Japonia, MAE precizeaza ca starea lor de sanatate este in continuare buna.

 In ceea ce priveste situatia celor sase cetateni romani care au revenit in Romania in data de 22 februarie 2020, acestia sunt in carantina, monitorizati in permanenta, iar starea lor de sanatate este buna.

 

 

Grupul de Comunicare Strategica

 

 

 

 


0 comentarii1078 vizualizări28 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0