Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 30 Martie 2020 - 14946 vizitatori azi
S-a ridicat suspiciunea de infectie cu Coronavirus ...

Prin prezenta, va comunicam ca, alaturi de pacientul de 33 de ani din judetul Bistrita-Nasaud internat la Sectia Boli infectioase (despre care v-am informat in cursul zilei de ieri prin Comunicatul nr. 3059 din 10.03.2020) si de pacienta de 29 de ani din judetul Bistrita-Nasaud, aflata de asta-noapte la Sectia Boli infectioase (despre care v-a informat Institutia Prefectului din judetul Bistrita-Nasaud), la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita mai este internata, la Sectia Anestezie-Terapie Intensiva, o pacienta de 62 de ani, din judetul Bistrita-Nasaud.

Femeia de 62 de ani s-a prezentat in data de 07.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgente cu o simptomatologie care nu intra in definitia de caz pentru Coronavirus, respectiv cu sindrom confuziv, insuficienta respiratorie, agitatie psihomotorie, amnezie, fiind internata la Sectia Anestezie-Terapie Intensiva. Evolutia starii sale de sanatate a fost nefavorabila, cu pierderea starii de constienta, care a impus intubare si ventilare mecanica. I-a fost efectuata testare pentru gripa, insa cu rezultat negativ.

Luni (09.03.2020) a fost detubata si numai in cursul zilei de ieri, 10.03.2020, starea de sanatate a pacientei a permis ca medicii sa stea de vorba cu aceasta, cu toate ca avea si inca are masca de oxigen, ce nu permite efort prelungit de vorbire.

Astfel, ieri, pacienta le-a declarat medicilor ca a venit din Italia (Torino), ca a ajuns la Bistrita in data de 24.02.2020, ca in perioada respectiva nu avea cunostinta ca zona in care locuia sa fie in carantina din cauza Coronavirusului si ca nu si-a luat masuri de izolare.

Intrucat in noul context declarat de pacienta medicii infectionisti au considerat ca acesta se incadra in definitia de caz pentru infectia cu virusul COVID-19, in cursul zilei de ieri, 10.03.2020, i-a fost recoltata proba biologica ce a fost trimisa Spitalului de Boli Infectioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectarii cu Coronavirus.

Despre pacienta de 29 de ani care a fost adusa cu ambulanta asta noapte (10/11.03.2020) la Sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, va informam ca prezenta disfagie (dureri la inghitire), subfebrilitati si durere de cap. Pacienta le-a declarat medicilor ca este venita de noua zile din Italia, din regiunea Marche si ca se afla in izolare la domiciliu. S-a ridicat suspiciunea de infectie cu Coronavirus si i-a fost recoltata proba biologica ce a fost trimisa Spitalului de Boli Infectioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectarii.

Cei trei pacienti internati sunt in stare stabila.

 

Cu respect,

Camelia Strungari,

Purtator de cuvant

 

 

 

Ex. 2/S.C.I.

 

0 comentarii770 vizualizări11 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0