Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 30 Martie 2020 - 15296 vizitatori azi
Spitalului de Boli infectioase Cluj-Napoca a infirmat suspiciunea de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus).

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infectioase Cluj-Napoca a infirmat ieri, 12.03.2020, suspiciunea de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus) atat in cazul pacientei de 29 de ani care fusese internata la Sectia Boli infectioase, cat si in cazul pacientei de 62 de ani aflata la Sectia Anestezie-Terapie Intensiva. Astfel, in cursul zilei de ieri, pacienta de 29 de ani a fost externata, iar pacienta de 62 de ani a fost transferata la Sectia Boli infectioase, prezentand un alt diagnostic din sfera bolilor infectioase.

Tot ieri, la Sectia Boli infectioase a fost internata o femeie de 26 de ani din judetul Bistrita-Nasaud, care le-a declarat medicilor ca s-a intors din Franta (regiunea Ile-de-France) in data de 10.03.2020 si care prezenta febra, frisoane, dureri musculare, astenie, disfagie. Intrucat s-a incadrat in definitia de caz pentru suspiciunea de infectie cu Coronavirus, i-au fost recoltate probe biologice pentru testare la Spitalul de Boli infectioase Cluj-Napoca. Starea pacientei este buna.

Mentionam ca Franta nu face parte din zona rosie sau zona galbena de carantinare/izolare pentru Coronavirus, insa Institutul National de Sanatate Publica recomanda testarea pentru Covid-19 a tuturor persoanelor simptomatice, care se intorc in Romania din Franta, Spania sau alte zone din Germania decat cele aflate in zona galbena de risc, state in care au calatorit ori s-au aflat in ultimele 14 zile.

 

 Cu respect,

Camelia Strungari,

Purtator de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita

  Ex. 2/S.C.I.

0 comentarii721 vizualizări13 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0