Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Vineri 29 Mai 2020 - 22916 vizitatori azi
DREPT LA REPLICA SAJ BN.

Referitor la articolul aparut in publicatia online "Bistriteanul" dorim sa aducem la cunostinta opiniei publice urmatoarele: Pentru intreaga conducere a Serviciului de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud siguranta personalului, si desfasurarea in siguranta a activitatii operative, a fost si este prioritatea absoluta. In acest sens au fost luate, si se iau in flux continuu, toate masurile de a asigura toate echipamentele si materialele necesare activitatii operative, in prima linie.     

            Personalul institutiei s-a implicat activ si exemplar in toate activitatile intreprinse in mobilizarea legata de situatia epidemiologica curenta, sprijinind cu tot ce este necesar atat DSP-BN cat si persoanele aflate in izolare.

            Ieri, 21.03.2020, pentru doi colegi de-ai nostri am luat masura izolarii la domiciliu, masura care a fost dispusa preventiv. Conducerea a considerat ca, desi sunt contacti fara simptome ale unui pacient cu care au interactionat in urma cu 7 zile, izolarea preventiva se impune pentru protejarea colectivului din care fac parte, chiar daca lipsa unui echipaj operativ de interventie expune ceilalti colegi la volum de munca suplimentar.

            Contrar celor afirmate in articol, personalului nu i-au fost rationalizate echipamentele. Trebuie facuta insa o diferenta intre a nu exista echipamente si a folosi judicios echipamentele de protectie, in contextul crizei globale, de aceea personalului i-au fost puse la dispozitie recomandarile INSP cu privire la folosirea judicioasa a echipamentelor de lucru (recomandari accesibile la adresa https://www.cnscbt.ro/index.php/info-medical/1476-utilizarea-rationala-a-ppe-in-contextul-covid-19 ).

            Atat personalul de interventie cat si populatia trebuie sa inteleaga ca nu se poate utiliza echipament de protectie de ce mai inalt nivel la toate cazurile, misiunile trebuie incadrate in clase de risc si echipamentul de protectie trebuie adaptat obiectiv nivelului de risc.

            Din cauza situatei epidemiologice speciale, consumul de materiale de protectie este mai mare decat in situatii normale, dar achizitionarea nu a fost intrerupta, existand rezerve, mai multe comenzi lansate si produse pe cale sa fie livrate.

            Colaborarea cu astructurile judetene este mai stransa ca niciodata, indiferent de subordonarea ierarhica. Sunt distribuite, periodic, in flux continuu, echipamente din partea structurilor centrale, prin ISU-BN (combinezoane, masti si manusi de protectie). De asemenea, colaboram strans cu Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, care recent a impartit cu noi o donatie de materiale dezinfectante; suntem in discutie cu entitati economice judetene de productie pentru asigurareape temen lung a materialelor necesare; avem sprijin din partea organizatiilor profesionale si din partea socitatii civile.

            Dorim sa reamintim populatiei ca cel mai mare ajutor pe care cetatenii ni-l pot oferi este sinceritatea si responsabilitatea fiecaruia atunci cand solicita serviciile echipajelor de ambulanta.

            Protejati-ne ca sa va putem ajuta!

                                           

 

     Manager general interimar,

        dr. Annabella MUZSI

0 comentarii3080 vizualizări22 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0