Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Burse de pana la 150.000 de lei pentrua studia efectele consumului moderat de bere.

Un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere in raport cu sanatatea este derulat de Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie in perioada 1 aprilie - 1decembrie 2020. Valoarea totala a burselor este de pana la 150.000 de lei

Programul se adreseaza studentilor aflati in an terminal la specializari de natura stiintifica (medicina, biologie, chimie), dar si la specializari conexe, precum nutritie,educatie fizica sau stiinte sociale, masteranzi,doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de invatamant superior sau centre de cercetare dinRomania. Acestia pot alege ca tema si studiul derulat sa reprezinte lucrarea de licenta de finalizare a studiilor.  

Totodata, in program se pot inscrie si cadre medicale cu specializarile diabet, nutritie,boli metabolice si cardiologie, dar si cadre didactice din invatamantul universitar sipost-universitar, care isi pot coordona studentiipentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, toti cei interesati pot solicita un formular de inscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro sau il pot descarca accesand pagina http://beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare.aspx, pe care ulterior il completeaza si il depun pe email pana la data de 1decembrie2020.

Pentru a fi eligibili, studentii aplicantivor trebui sa apeleze la un coordonator de proiect dintr-o institutie de invatamant superior sau centru de cercetare din Romania si care sa fie cel putin asistent universitar sau cercetator stiintific.Aplicantii cadre medicale pot depune proiectul in nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fara a fi necesar un coordonator de proiect.

"Ne-am propus sa oferim publicului largdar si comunitatii medicale, informatii valide despre consumul moderat de bere asupra organismului uman pe bazaunor studii stiintifice. Continuam sa exploram potentialele efecte benefice ale consumului moderat de bere si ne dorim sa descoperim alte noi si originale abordari, completand lista celor sase studii realizate pana in prezent sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Sigur, prin informatiile pe care le oferim ne dorim sa contribuim, in primul rand, la adoptarea unui stil de viata sanatos si echilibrat in randul romanilor",  a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. 

Toate detaliile cu privire la procesul de inscriere, conditiile de eligibilitate, procesul de selectie si de realizare a studiilor dupa anuntarea castigatorilor sunt disponibile in regulamentul oficial care poate fi accesat online, pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie: http://beresanatatenutritie.ro/. 

Pana in prezent, sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie au fost realizatesase studii care au analizat teme diverse: rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii, consumul moderat  de bere si ameliorarea simptomelor asociate perioadei post-menopauza, parametrii somatici caracteristici statusului ponderal si consumul de bere in Romania, evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecti sanatosi, influenta consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ, consumul moderat de bere poate ajuta organismul sa isi revina mai repede dupa efort fizic, fara sa afecteze forta si viteza.

 

De altfel, studiul privind mitul burtii de bere, "Obezitatea abdominala si consumul de bere", realizat de catre Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, a fost publicat la finalul anului trecut in revista medicala de specialitate, Analele Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati.Mai multe informatii despre acest studiu puteti gasi aici:shorturl.at/nrHU8. 

 

Consumul moderat de bere este definit de OrganizatiaMondiala a Sanatatii ca o cantitate zilnica de 660 mlde bere pentru barbati si 330 ml de bere pentru femei,cu maxim 5% alcool.

 

*****

 

Despre Centrul de Studii despre Bere Sanatate si Nutritie 

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina - Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF "Dr. Carol Davila", careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportiva si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor in stiinte ingineresti.

 

Infiintat in luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial in data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in domeniu in randul comunitatii medicale si a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetarii de la noi din tara, Centrul finanteaza anual studii de cercetare in

domeniu, sub forma de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta. Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie pot fi gasite la adresa:

www.beresanatatenutritie.ro.

 

 

 

Pentru mai multe informatii:

Adelina Ionascu

The Public Advisors

Tel: 0753 047 591

E-mail: adelina.ionascu@publicadvisors.ro

 

0 comentarii2884 vizualizări31 martie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0