Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Sambata 30 Mai 2020 - 7930 vizitatori azi
Un cadru medical de la Spitalul Nasaud a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19.

Un cadru medical de la Spitalul Orasenesc "Dr. George Trifon" Nasaud a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19. Persoana se afla in izolare la domiciliu, dupa ce a avut un contact cu un pacient confirmat ulterior ca avand Coronavirus. Medicul este asimptomatic si a fost transportat la Sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

 De asemenea, a mai fost confirmata prezenta Coronavirusului la o angajata a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita (SJU Bistrita). Aceasta este ingrijitoare de curatenie la Sectia Boli infectioase si are 51 de ani. De retinut ca SJU Bistrita a implementat, incepand cu data de 18 martie, un program de activitate special - cu personal impartit in echipe si rotatie saptamanala, fara intersectia angajatilor nici in timpul liber, precum si asigurarea de rezerve de personal in concediu de odihna (CO) la domiciliu. Tocmai aceasta rotatie de personal a permis ca din 8 zile diferenta de la testare pana la rezultatul pentru Covid-19, angajata sa nu aiba contact 7 zile din 8 cu alti angajati, intrucat s-a aflat in rezerva la domiciliu (CO). Au fost identificati contactii din ziua in care a fost la serviciu, toti fiind trimisi in rezerva la domiciliu si adusi alti angajati din rezerva.

Angajata este afebrila, cu  simptomatologie usoara  si a fost internata la Sectia Boli infectioase a SJU Bistrita.

 

Va tinem la curent cu evolutia sanatatii celor doua persoane.

 

0 comentarii1330 vizualizări31 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0