Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Sambata 30 Mai 2020 - 8000 vizitatori azi
Ziua Mondiala a Sanatatii.

Azi e Ziua Mondiala a Sanatatii - prilej de recunoastere publica si respect pentru toti cei care se pun in slujba sanatatii oamenilor. "Ziua Mondiala a Sanatatii, dedicata comunitatii medicale aflate in slujba sanatatii si a vietii oamenilor, ne gaseste anul acesta in plin efort global de lupta impotriva pandemiei de coronavirus. Daca pana acum marcarea acestei zile era un prilej de constientizare a importantei pe care sanatatea o are pentru fiecare dintre noi si pentru societate, anul acesta Ziua Mondiala a Sanatatii devine inevitabil simbol al eforturilor aproape supraomenesti pe care medicii si personalul medical din tarile afectate de pandemie il fac pentru a salva vieti si pentru a opri raspandirea unui virus care ameninta sanatatea a milioane de oameni.

Organizatia Mondiala a Sanatatii, ajunsa astazi la 72 de ani de existenta, este un actor important pentru cooperarea in materie de sanatate. Criza pandemica actuala poate fi oprita printr-un raspuns coordonat la nivel international, iar Romania este si ea inclusa de OMS in proiectul global pentru dezvoltarea unui tratament impotriva coronavirusului. Faptul ca noua centre de boli infectioase din tara noastra participa la acest proiect reprezinta o speranta in plus pentru pacientii romani.

In prima linie in aceasta lupta dificila sunt medicii, tot personalul medical si membrii comunitatii stiintifice implicati in dezvoltarea unui tratament eficient. Mai mult ca oricand, intreaga societate incercata de teama si supusa unor constrangeri greu de acceptat, se bazeaza pe medici, pe asistente, pe intreg personalul sanitar. Am incredere in profesionalismul medicilor din Romania. Efortul lor de a salva vieti, responsabilitatea si solidaritatea umana pe care le dovedesc in aceste zile sunt cu atat mai remarcabile avand in vedere criza pandemica fara precedent si neajunsurile sistemului medical, adunate in zeci de ani. Pretuiesc munca personalului medical si il asigur ca la nivelul Guvernului mobilizam toate mijloacele de care dispunem pentru a le asigura logistica necesara protejarii personalului din spitale si ingrijirii pacientilor, fie ca achizitionam echipamente de pe piata externa, fie ca operationalizam fabrici din Romania. De asemenea, alocam fondurile de care sistemul medical are nevoie, iar prima rectificare a bugetului pentru 2020 este dedicata protectiei, tratamentului si combaterii raspandirii noului coronavirus. Cu totii, personal medical, autoritati, cetateni - suntem de aceeasi parte a baricadei. Doar impreuna, uniti si responsabili, puteti depasi cu bine aceasta perioada.",transmite prim-ministrul Ludovic Orban.

 

"Azi, mai mult ca oricand, tin sa multumesc tuturor cadrelor medicale care si-au asumat o vocatie pe care o indeplinesc cu devotament, profesionalism si daruire.Va doresc putere de munca in continuare si sa nu renuntati la empatia si implicarea de care ati dat dovada si pana in prezent. Lumea are nevoie de voi!", transmite prefectul Stelian Dolha cu ocazia acestei zile.

 

0 comentarii1260 vizualizări07 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0